Disleksili çocuklar için geliştirilen eğitim platformu OKUT, 1.5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

OKUT, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı öncülüğünde melek yatırımcılardan 1.5 milyon dolar şirket değerlemesi üzerinden yatırım aldı.
Disleksili çocuklar için geliştirilen eğitim platformu OKUT, 1.5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Disleksili çocuklar için geliştirilen eğitim platformu OKUT, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı öncülüğünde melek yatırımcılardan 1.5 milyon dolar şirket değerlemesi üzerinden yatırım aldı.

Etkileşimli ve oyunlaştırılmış disleksi egzersizleri ile okuma güçlüğü çeken çocuklara yönelik destek sağlayan OKUT, bu yatırımla birlikte uluslararası arenadaki büyüme stratejilerini hızlandırmayı planlıyor.

OKUT, okuma güçlükleriyle mücadele eden 7-12 yaş arası çocuklara yönelik geliştirilen bir mobil uygulama olarak öne çıkıyor. Uygulama, çocukların okuma becerilerini eğlenceli bir şekilde geliştirmeyi amaçlarken, fonetik temelli okuma egzersizleri ile disleksi için en önemli becerilerden biri olan fonetik farkındalığı destekliyor.

Geçtiğimiz aylarda ABD ve Kanada pazarlarına açılan OKUT, burada da kullanıcıların ilgisini çekmeye başladı. Alınan yatırım sayesinde, OKUT’un globalleşme yolundaki adımları hızlanacak ve başta ABD olmak üzere çeşitli pazarlarda büyümeyi hedefleyecek.

OKUT, aldığı yatırım ile sadece teknoloji altyapısını değil, aynı zamanda sunduğu eğitim içeriklerini de genişletmeyi planlıyor. Çocukların öğrenme sürecini eğlenceli ve etkili kılmayı amaçlayan platform, zorlu egzersizlerle okuma güçlüğünün üstesinden gelmeye çalışan çocuklar için motivasyonlarını arttıracak mini oyunları OKUT’a entegre etmek istiyor.

OKUT’un kurucu ortaklarından Yuşa Arığ “OKUT’un aldığı bu yatırım, misyonumuzu daha da güçlendirecek ve teknoloji altyapımızı geliştirerek daha fazla çocuğa ulaşmamızı sağlayacak. Kullanıcı deneyimini geliştirmek ve global pazarda da varlık göstermek için bu yatırım bizim için uzun bir yolun ilk adımı" dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.