Google'ın yapay zeka destekli “Fotoğraflara Sor” özelliği, ABD'deki kullanıcılara açılıyor

Özellik, sorduğunuz sorulara fotoğraflarınızdaki içeriğe göre bir yanıt sunarken, sorunuzla ilgili görselleri ön plana çıkarıyor. 
Google'ın yapay zeka destekli “Fotoğraflara Sor” özelliği, ABD'deki kullanıcılara açılıyor

Google'ın ilk kez Mayıs ayında Google I/O'da ön gösterimini yaptığı “Fotoğraflara Sor” (Ask Photos) özelliği, ABD'deki belirli Google Labs kullanıcılarına sunuluyor. Google'ın Fotoğraflar uygulaması, Gemini yapay zeka modellerini kullanıyor. Böylece uygulama, sorduğunuz sorulara fotoğraflarınızdaki içeriğe göre bir yanıt sunarken, sorunuzla ilgili görselleri ön plana çıkarıyor. 

Fotoğraflara Sor'un detayları

Diğer chatbot'larda gördüğümüz gibi, Fotoğraflara Sor da takip eden istemlere yanıt verebiliyor. Fotoğraflar uygulamasının alt kısmına eklenen yeni bir sekme üzerinden özelliğe erişebiliyorsunuz. Google'In paylaştığı bilgilere göre; kullanıcılar, Fotoğraflara Sor özelliğini yakın zamanda çıktıkları bir tatilde yaptıklarınızı özetlemek için tercih edebilir. Aynı şekilde özellik aracılığıyla paylaşılan bir albüme koymak üzere ailenizin en iyi fotoğraflarını seçebilirsiniz. “Fotoğraflara Sor” özelliğini denemek istiyorsanız, Google'ın web sitesinde yer alan bekleme listesine kaydolabilirsiniz.

Yükseltilen klasik arama 

Bu arada Fotoğrafları Sor'u kullanırken, şu anki resim bulma yöntemi olan klasik aramaya geçmeniz de mümkün. Bununla beraber Google, klasik arama özelliğini de yükselterek doğal dil kullanarak resim araması yapabilmenizi sağlıyor. Ayrıca arama sonuçlarınızı tarihe veya alaka düzeyine göre sıralayabileceğinizi de ekleyelim.

Son olarak Kütüphane sekmesinin bir Koleksiyon sayfasına dönüştürüldüğünü de ekleyelim. Koleksiyon sayfası ile fotoğraf ve video bulma sürecinin kolaylaştırıldığını söyleyebiliriz. Bu özellikler şu an için uygulamanın Android ve iOS sürümlerinde İngilizce olarak kullanıma sunuluyor. Önümüzdeki haftalarda ise daha fazla dilde kullanıma açılması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.