Applied Digital, Nvidia'nın katılımıyla 160 milyon dolar yatırım aldı

Şirket, özel bir arz yoluyla 49,38 milyon adet hisseyi Salı günkü kapanış fiyatı olan 3,24 dolardan sattı.
Applied Digital, Nvidia'nın katılımıyla 160 milyon dolar yatırım aldı

Kurumlar için veri merkezi inşa eden Applied Digital özel bir arz yoluyla 160 milyon dolar yatırım aldı. Bu noktada özel arzın, hisselerin bir borsa yerine doğrudan yatırımcılara ihraç edildiği bir işlem olduğunu belirtelim. 

Dallas merkezli Applied Digital'ın yaptığı açıklamaya göre; şirket, 49,38 milyon adet hisseyi Salı günkü kapanış fiyatı olan 3,24 dolardan sattı. Alıcılar arasında Nvidia ve büyük bir gayrimenkul şirketi Related Companies de yer aldı. 

Wall Street Journal'ın paylaştığı bilgilere göre; Applied Digital, 160 milyon dolarlık yatırımı ile gelecekteki borç finansmanı turlarına zemin hazırlayacak. Bu borç finansmanının ise şirketin Kuzey Dakota'daki veri merkezi kampüsünü ve bulut işini genişletmeye yönelik olacağı belirtiliyor. 

Applied Digital'ın faaliyetleri 

Yapay zeka iş yükleri için optimize edilmiş veri merkezleri kuran Applied Digital, tesislerindeki sunucu sıcaklıklarını düzenlemek için sıvı soğutma ekipmanı kullanıyor. Sıvı soğutma teknolojisi ısıyı havadan daha verimli bir şekilde dağıtıyor. Bu da söz konusu yöntemin, yapay zeka kümelerinde yaygın olarak kullanılmasını sağlıyor.

Applied Digital'ın müşterilere sunduğu imkanlar bununla sınırlı değil. Şirket, müşterileri için kurduğu veri merkezlerini ağ donanımı ve ilgili bileşenlerle de ilgileniyor. Veri merkezlerindeki sistemlerin birçoğunu yedekleyen Applied Digital, sistemlerden birinin arızalanması durumunda, yedek bileşeni devreye sokuyor. Bu sayede kesintilerin önüne geçilmiş oluyor. 

Applied Digital'ın öne çıkanları

Geçtiğimiz ay Applied Digital, paylaştığı finansal dördüncü çeyrek raporunda, ABD'li bir bulut sağlayıcısı ile bir mutabakat mektubu imzaladığını açıkladı. Bu mutabakat kapsamında Applied Digital, 400 megawatt değerinde veri merkezi kapasitesi inşa etmeye odaklanacak. Şirketin aktardıklarına göre; anlaşma, Kuzey Dakota, Ellendale'de inşa edilmekte olan 100 megavatlık bir veri merkezini ve gelecekteki iki tesisi içeriyor. 

Şirket, buna ek olarak müşterilere grafik kartı kümeleri kiralayan bir bulut işletmesine de sahip. Bu işletmede Nvidia'nın yapay zeka odaklı H200 hızlandırıcılarının yanı sıra diğer bazı işlemcilerine de yer veriliyor. Şirketin müşterilerine sunduğu ürünler arasıda veri görselleştirme ve işleme görevlerine yönelik A40 gibi grafik kartları da bulunmakta. 

Applied Digital,, 31 Mart'ta sona eren mali yıl boyunca 165,6 milyon dolar gelir elde etti. Şirketin bulut birimi ise bu gelirin 29 milyon dolarını oluşturdu. Bulut birimi, yılın son üç ayında dört yeni yapay zeka kümesini çevrimiçi hale getirdi. Departman, önümüzdeki birkaç ay içinde iki tane yapay zeka kümesini daha faaliyete geçirmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.