Yenilenebilir enerji girişimi Reonic, 13 milyon euro yatırım aldı

Reonic'in 13 milyon dolarlık A serisi yatırım turuna Northzone liderlik etti. Şirketin yatırım turunda yatırım turunda Point Nine ve Puzzle Ventures yer aldı.
Yenilenebilir enerji girişimi Reonic, 13 milyon euro yatırım aldı

Yenilenebilir enerji sektöründe çalışan Reonic, 13 milyon euro yatırım aldı. Şirketin 13 milyon dolarlık A serisi yatırım turuna Northzone liderlik etti. Almanya merkezli Reonic'in yatırım turunda Point Nine ve Puzzle Ventures yer aldı.

Şirket, yeni gelen yatırımı Avrupa genelinde genişlemek, yeni pazarlara açılmak ve ürün geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

Reonic, 2021 yılında Tristan Menzinger, Manuel Schneider ve Udo Sill tarafından kuruldu. Şirket, ısı pompaları, güneş panelleri, enerji depolama sistemleri ve şarj üniteleri gibi teknolojilerin kurulumunu yapan küçük işletmelere yönelik planlama ve iş akışı yazılımları sunuyor. Reonic’in temel amacı, bu süreçleri daha verimli hale getirerek kurulumcuların daha hızlı ve etkili satış yapmalarını sağlamak.

Öte yandan şirket, entegre yazılım çözümleri ile küçük işletmelerin iş süreçlerini daha verimli hale getiriyor. Böylece yenilenebilir enerji sistemlerinin daha geniş bir kitleye ulaşmasına katkıda bulunuyor.

Bilindiği gibi Avrupa, yeşil enerjiyi teşvik etmek amacıyla büyük bir çaba sarf ediyor. REPowerEU planı, 2027 yılına kadar 10 milyon ek ısı pompası ve daha fazla güneş paneli kurulmasını öngörüyor. Bu çerçevede Reonic gibi şirketler, yenilenebilir enerji teknolojilerinin yaygınlaşmasını destekleyerek önemli bir rol oynuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.