Üretkenlik platformu Cortex, 60 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Cortex'in 60 milyon dolarlık yatırım turuna Scale Venture Partners liderlik etti.
Üretkenlik platformu Cortex, 60 milyon dolar yatırım aldı

Üretkenlik platformu Cortex, 60 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi 470 milyon dolara yükseldi. Cortex'in 60 milyon dolarlık yatırım turuna Scale Venture Partners liderlik etti. ABD merkezli şirketin yatırım turunda Sequoia Capital, Institutional Venture Partners ve Y Combinator Management yer aldı.

Cortex, yeni yatırımını platformunun yeteneklerini geliştirmek, iş akışlarını iyileştirmek, mühendislik zekasını artırmak ve yapay zekayı güçlendirmek için kullanacağını açıkladı.

2019 yılında Anish Dhar, Ganesh Datta ve Nikhil Unni tarafından kurulan Cortex, temelde yazılım geliştirme süreçlerini daha verimli ve etkili hale getirmeyi amaçlıyor.

Cortex, buna paralel olarak yazılım geliştirme süreçlerini daha etkili hale getiren bir platform geliştirdi. Şirket aynı zamanda yazılım geliştirme ile ilgili bilgileri tek bir yerde topluyor. Bu sayede ekipler önemli verilere hızlıca erişebiliyor ve işlerini daha iyi organize edebiliyor.

Platform, hizmetleri ve kaynakları düzenliyor, gerekli standartları belirliyor ve uyumluluğu değerlendiriyor. Ayrıca iyileştirme için öneriler sunuyor. Cortex, bazı rutin işleri otomatik olarak yapıyor, örneğin yazılım sahipliği ve kurulum bilgilerini güncelliyor. Ayrıca yeni yazılım oluşturmayı kolaylaştıran standart yöntemler sunuyor. Cortex, geliştiricilerin işlerini daha hızlı ve verimli yapmalarına yardımcı olarak sürekli iyileştirme kültürünü teşvik ediyor. Cortex'in dikkat çeken müşterileri arasında Adobe, Grammarly ve Opendoor bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.