Markaların yüzde 26'sı önümüzdeki yıl X'e yönelik harcamalarını azaltmayı planlıyor

Kantar'ın hazırladığı rapor, dünyanın dört bir yanından 18 bin tüketici ve bin pazarlama profesyoneliyle yaptığı görüşmelere dayanıyor.
Markaların yüzde 26'sı önümüzdeki yıl X'e yönelik harcamalarını azaltmayı planlıyor

Araştırma şirketi Kantar'ın paylaştığı yeni Media Reactions 2024 raporuna göre reklamverenlerin X'e karşı benimsediği olumsuz yaklaşım giderek güçleniyor. Raporda yer alan bilgilere göre; pazarlama profesyonellerinin yüzde 26'sı önümüzdeki yıl X'e yönelik harcamalarını azaltmayı planlıyor. Bununla beraber reklamverenlerin X'e olan güveninin tarihsel olarak düşük olması da dikkat çekiyor. 

Kantar'ın hazırladığı rapor, dünyanın dört bir yanından 18 bin tüketici ve bin pazarlama profesyoneliyle yaptığı görüşmelere dayanıyor. Rapor, Elon Musk'ın şirketi devralmasından bu yana X'in reklam işlerinin ne kadar gerilediğini gözler önüne seriyor. Kantar, pazarlamacıların yalnızca yüzde 4'ünün X'in markalar için güvenli olduğuna inandığını ortaya koydu.

Hatırlarsanız Küfür, kıyamet, markalar ve Elon Musk başlıklı yazımızda dünyanın en ünlü girişimcisi ile atanmış CEO'ların son yıllardaki çekişmesini sizlere aktarmıştık. Son bir buçuk yıl içinde nefret söylemi ve diğer olumsuz içeriklerle ilgili endişeler nedeniyle çok sayıda tanınmış şirket, reklam harcamalarını durdurdu veya yavaşlattı. 

Musk ayrıca nefret söyleminden endişe duyan markalara küfür ederek defolup gitmeleri gerektiğini söyledi. Bu hareketiyle büyük reklamverenleri de karşısına alan Musk ayrıca reklamverenleri “şantaj” yapmakla da suçladı. Elon Musk bununla da yetinmeyerek bir süre önce hem bir endüstri grubuna hem de birkaç küresel şirkete, platformu yasadışı bir şekilde boykot ettikleri gerekçesiyle dava açtı. 

Kantar'ın raporuna karşılık X, Financial Times'a yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Reklamverenler, X'in artık her zamankinden daha güçlü marka güvenliği, performans ve analiz özellikleri sunduğunu ve tüm zamanların en yüksek kullanım seviyelerini gördüğünü biliyor.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.