Sağlık girişimi Circle Pharma, 90 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Circle Pharma'nın 90 milyon dolarlık D serisi yatırım turuna The Column Group liderlik etti.
Sağlık girişimi Circle Pharma, 90 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık girişimi Circle Pharma, 90 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 90 milyon dolarlık D serisi yatırım turuna The Column Group liderlik etti. ABD merkezli şirketin yatırım turunda Nextech Invest ve Euclidean Capital yer alıyor. 

Circle Pharma, yeni yatırımı kanser ilacı CID-078'in klinik denemelerini ilerletmek ve yeni ilaç keşif çalışmalarını desteklemek için kullanacağını açıkladı.

2012 yılında Matthew Jacobson ve Scott Lokey tarafından kurulan Circle Pharma, hücre içine girip belirli proteinlerle etkileşime geçebilen makrosikller adı verilen özel moleküllerin keşfi ve geliştirilmesine odaklanıyor. Bu makrosikller, hücre içindeki biyolojik hedeflere ulaşarak, geleneksel ilaçların etkili olamadığı veya ulaşamadığı alanlara nüfuz ediyor.

Circle Pharma, geliştirdiği makrosiklleri öncelikle kanser gibi ciddi ve yaşamı tehdit eden hastalıkların tedavisine yönelik olarak tasarlıyor. Ancak bu moleküllerin esnek yapısı, onları diğer kronik ve zorlu hastalıkların tedavisinde de potansiyel olarak kullanışlı kılıyor. 

Circle Pharma'nın MXMO platformu, ilaçları tasarlarken iki yöntemi birleştiriyor. Platform, moleküllerin yapısını analiz ederek gelişmiş kimya teknikleri kullanıyor. Bu platform, makrosiklleri hücrelerde etkili olacak ve ağızdan alınabilecek şekilde geliştiriyor. Böylece tedaviler hastalar için daha kolay ve erişilebilir hale geliyor.

Circle Pharma kanser gibi ciddi hastalıkları değil, aynı zamanda geleneksel tedavilere direnç gösteren veya mevcut tedavi seçeneklerinin yetersiz kaldığı diğer hastalıkları da hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.