Letven Capital, ACTIO Mobilite Teknolojileri’ne 120 milyon TL yatırım yaptı

Letven Capital, PREO Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) ile ilk yatırımını ACTIO Mobilite Teknolojileri’ne gerçekleştirdi.
Letven Capital, ACTIO Mobilite Teknolojileri’ne 120 milyon TL yatırım yaptı

Letven Capital, PREO Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) ile ilk yatırımını çevre dostu ve yüksek performanslı mobilite çözümleri sunmayı hedefleyen ACTIO Mobilite Teknolojileri’ne gerçekleştirdi. 120 milyon TL’lik yatırım alan şirket, yerli, sürdürülebilir ve akıllı teknolojiye sahip mobilite araçlarını geliştirerek büyümesine hız kazandırmayı amaçlıyor.

Ford Otosan'ın 2021 yılında inovatif bir fikir olarak başlattığı Rakun projesi ile iş birliği içerisinde doğan ACTIO Mobilite Teknolojileri, Driventure, Devinno Teknoloji, Altınay Elektromobilite’nin bir araya gelerek kurduğu girişim konumunda bulunuyor.

Aldığı 120 milyon TL’lik yatırımla üretim alt yapı çalışmalarına hız kazandırmayı hedefleyen ACTIO, Ar-Ge çalışmalarını ilerleterek ürün yelpazesini de genişletecek. Dünya ile rekabet edebilir iş ve üretim modeli benimseyen ACTIO, ulaşım ve lojistik başta olmak üzere elektrikli araç ile katma değer sağlayarak birçok sektörde avantaj yaratmayı kolaylaştıracak.

ACTIO Mobilite Teknolojileri, çevreci, elektrikli ve teknolojik araçların üretimi için harekete geçti. Sürdürülebilir olmasının yanı sıra mobiliteye akıllı çözümler de sunan ACTIO, yerli üretimde hızla büyüyerek kısa zamanda yurt dışına açılmayı da planlıyor. Şirket, 2030 yılına kadar Türkiye ve dünyadaki mobilite pazarlarında önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor.

ACTIO Yönetim Kurulu Başkanı Kutsal Anıl, 2025 yılının ikinci yarısında ACTIO ürünlerinin yollarda görülmeye başlanacağını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.