Ilya Sutskever'ın girişimi Safe Superintelligence, 1 milyar dolar yatırım aldı

Safe Superintelligence, güvenli yapay zeka sistemleri geliştirmeye yardımcı olmak için 1 milyar dolar yatırım aldı.
Ilya Sutskever'ın girişimi Safe Superintelligence, 1 milyar dolar yatırım aldı

OpenAI'dan ayrılan Ilya Sutskever'ın kendi yapay zeka şirketini kurduğunu daha önce sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise şirket yöneticilerinin Reuters'e verdiği bilgiye göre Safe Superintelligence, güvenli yapay zeka sistemleri geliştirmeye yardımcı olmak için 1 milyar dolar yatırım aldı.

Yatırımcılar arasında, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, DST Global ve SV Angel gibi önde gelen şirketler yer aldı. Nat Friedman ve SSI'ın CEO'su Daniel Gross tarafından yönetilen bir yatırım ortaklığı olan NFDG de katıldı. 

Gross verdiği bir röportajda, “Güvenli süper zekaya doğru bir adım atmak olan misyonumuzu anlayan, saygı duyan ve destekleyen yatırımcılarla çevrili olmak ve özellikle de pazara sunmadan önce ürünümüz üzerinde Ar-Ge yapmak için birkaç yıl harcamak bizim için önemli” dedi.

Şu anda 10 çalışanı bulunan Safe Superintelligence, yani SSI, yatırımı bilgi işlem gücü elde etmek ve en iyi yetenekleri işe almak için kullanmayı planlıyor. Şirket, Palo Alto, Kaliforniya ve Tel Aviv, İsrail arasında bölünmüş, son derece güvenilir küçük bir araştırmacı ve mühendis ekibi kurmaya odaklanacak.

Şirket değerlemeyi resmi olarak paylaşmasa da konuya yakın kaynaklar SSI'ın 5 milyar dolar değere sahip olduğunu söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.