Gemini'ın iOS ve Android uygulamalarına dosya yükleme özelliği eklendi

iOS ve Android uygulamalarına gelen dosya yükleme özelliği Gemini Advanced kullanıcılarına açıldı. 
Gemini'ın iOS ve Android uygulamalarına dosya yükleme özelliği eklendi

Geçtiğimiz haftalarda Gemini'ın kişiselleştirilebilen GPT'ler benzeri Gems özelliğini yayına alan Google, şimdi de dosya yükleme özelliğini Gemini'ın iOS ve Android uygulamalarına ekledi. Şimdiye kadar dosya yükleyebilmek için kullanıcıların gemini.google.com uzantısını kullanması gerekmekteydi. Bundan böyle dosya yükleme özelliği Gemini Advanced kullanıcılarına açıldı. 

Tam ekran Gemini uygulaması kullanıma sunulduğunda sol alt köşeye bir artı simgesi eklenecek. Bu artı simgesi üzerinden dosya yüklemesi gerçekleştirilebilecek. Bu tasarımda Mikrofon ve kamera butonu bu artı tuşunun yanında belirirken, Gemini Live diğer uçta yer alacak. 

Gemini'ın Android sürümünde Bir dosya yükle, Galeriden yükle ve Drive'dan yükle olmak üzere 3 seçenek sunuluyor. Google arama destekli olan dosya yükleme seçeneklerinin şu an için iOS sürümünde sunulmadığını belirtelim.

Yükleyebileceğiniz dosya formatları arasında TXTDOC, DOCX, PDF, RTF, DOT, DOTX, HWP, HWPX, Google dokümanları, CSV, TSV, XLS, XLSX ve Google Sheets'te üretilen dokümanlar yer almakta. Tek bir seferde 10 doküman yükleyebiliyorsunuz ve her bir dokümanın 100 megabaytı aşmaması gerekiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.