Elon Musk'ın "X TV" uygulaması piyasaya sürüldü

Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformunun yeni video odaklı uygulaması X TV, çeşitli uygulama mağazalarında kullanıcıların erişimine sunuldu
Elon Musk'ın

Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformunun yeni video odaklı uygulaması X TV, çeşitli uygulama mağazalarında kullanıcıların erişimine sunuldu. Uygulama, Google Play, LG'nin uygulama mağazası ve Amazon App Store gibi platformlarda yer alıyor.

Çıkış tarihleri platforma göre değişiklik gösterirken, Amazon'da temmuz sonu itibarıyla, LG'nin mağazasında ise 29 Ağustos 2024 itibarıyla yayında olduğu belirtiliyor.

Uygulamanın kullanılabilmesi için bir X hesabına sahip olunması gerekiyor. Söz konusu uygulama, kullanıcılarına özel içerikler, canlı etkinlikler ve haberler sunmayı vadediyor. X TV uygulaması, genel anlamda bir YouTube benzeri olarak değerlendirilse de uygulamanın içerik açısından daha tartışmalı konulara ve reklam azlığına sahip olması muhtemel.

YouTube’un 2024’ün ilk yarısında reklamlardan 15.5 milyar dolar, 2023’te ise toplamda 31.5 milyar dolar gelir elde ettiği göz önünde bulundurulduğunda, X TV'nin bir YouTube rakibi veya alternatifi olarak değerlendirilmesi için henüz erken olabilir.

Google Play’deki uygulama açıklamasında X TV’nin, herkes için güvenilir global dijital meydan olduğu ve benzersiz ve ilgi çekici içerikleri oturma odalarına taşıdığı ifade ediliyor. Öte yandan, X TV'nin LG versiyonunda gizlilik politikası ve hizmet şartlarına bağlantılar bulunsa da bu bağlantıların tıklanarak görüntülenemediği, tvOS versiyonunda ise bu bağlantıların bulunmadığı belirtiliyor.

X TV'nin gelecekteki performansı ve kullanıcı geri dönüşleri, platformun iddialarının ne ölçüde gerçek olduğunu gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.