Fintech şirketi Ziina, 22 milyon dolar yatırım aldı

Dubai merkezli Ziina'nın 22 milyon dolarlık A serisi yatırım turuna Altos Ventures liderlik etti.
Fintech şirketi Ziina, 22 milyon dolar yatırım aldı

Fintech şirketi Ziina, 22 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 22 milyon dolarlık A serisi yatırım turuna Altos Ventures liderlik etti. Dubai merkezli Ziina'nın yatırım turunda Activant Capital, Avenir Growth, Fintech Collective, FJ Labs, Jabba Internet Group, Middle East Venture Partners ve Y Combinator yer aldı.

Şirket, yeni aldığı yatırımı müşteri tabanını genişletmek, ürün yelpazesini büyütmek ve finansal hizmetlerini geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

2020 yılında Andrew Gold, Faisal Toukan ve Sarah Toukan tarafından kurulan Ziina, temelde küçük işletmelere yönelik çeşitli finansal çözümler sunuyor. Şirketin hedefi, KOBİ'lerin ödemelerini kolaylaştırmak ve dijital ödemelerin benimsenmesini artırmak. Ziina, hem bireysel hem de işletme müşterilerine hizmet vererek geniş bir finansal ekosistem oluşturmayı amaçlıyor.

Şirket, kullanıcılar arasında faturaların paylaşılmasını ve para gönderilmesini sağlayan P2P ödeme uygulamasına sahip.  İşletmelere ödeme almak için çeşitli araçlar sunan Ziina, WooCommerce ve Shopify gibi platformlarla entegre olarak çevrimiçi ödemeler almayı sağlıyor.

QR kodları kullanarak yüz yüze ödemeler almaya yardımcı olan şirket, bir taraftan işletmelerin sosyal medya üzerinden ödeme almasına olanak tanıyor. Aynı zamanda işletmelerin müşteri detaylarını ve etkileşimlerini takip etmelerini sağlıyor. Öte yandan özellikle küçük işletmelere maliyetleri takip etme, ödemeleri izleme ve raporlama gibi işlevler sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.