Apple, FineWoven kılıflarını piyasadan kaldırabilir

FineWoven, Apple’ın 2030 yılına kadar tüm ürünlerini karbon nötr hale getirme misyonunun bir parçası olarak tanıtılmıştı.
Apple, FineWoven kılıflarını piyasadan kaldırabilir

Apple’ın çevre dostu hedefleri doğrultusunda deri yerine piyasaya sürdüğü FineWoven iPhone kılıfları ve Apple Watch kayışlarının stokları, tüm zamanların en düşük seviyesinde. Bu durum, tartışmalara yol açan ürün serisinin, piyasaya çıkışından sadece bir yıl sonra sonlandırılabileceğine işaret ediyor.

Bloomberg muhabiri Mark Gurman'a göre, stokların azalması Apple’ın ya bu aksesuarları tamamen kaldıracağını ya da yeni renkler ve cihaz desteğiyle seriyi yenileyeceğini gösteriyor.

FineWoven, Apple’ın 2030 yılına kadar tüm ürünlerini karbon nötr hale getirme misyonunun bir parçası olarak tanıtıldı. Yüzde 68’i tüketici sonrası geri dönüştürülmüş içerikten oluşan bu malzeme, deri yerine çevre dostu bir alternatif olarak sunulsa da, Apple içeriğin tam olarak ne olduğunu henüz açıklamadı.

Apple'ın bu aksesuarları gelecekte de destekleyip desteklemeyeceği, 9 Eylül'de gerçekleşecek, bizim de canlı bloglama ile size aktaracağımız It’s Glowtime etkinliğinde netleşebilir. Bu etkinlikte iPhone 16 ailesi, Apple Watch Ultra 3 ve Apple Intelligence gibi yeni ürünlerin tanıtılması bekleniyor. FineWoven’ın devam etmesi durumunda, Apple muhtemelen yeni donanım ürünleriyle uyumlu olacak şekilde aksesuarlarını yenilemeyi planlıyor.

FineWoven’a yönelik müşteri geri bildirimleri genel olarak olumsuz seyrediyor. FineWoven, başlangıçta çevre dostu bir çözüm olarak görülse de kullanıcı deneyimi beklentileri karşılamış gibi görünmüyor. Bu nedenle, Apple’ın bu aksesuarlarla ilgili nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.