Gmail ve Outlook alternatifi 5 e-posta uygulaması

Gmail veya Outlook yerine kullanabileceğiniz 5 e-posta uygulamasını sizler için derledik.
Gmail ve Outlook alternatifi 5 e-posta uygulaması

Alışkanlıklarınızı değiştirmek başlangıçta gözünüzü korkutabilir. Özellikle gününüzü, işlerinizi planladığınız e-posta uygulamanızı değiştirmek söz konusuysa, değişim zor olabiliyor. Ancak, bir şeyleri değiştirmek ve yeni bir şeyler denemek istiyorsanız, e-postaya farklı bir bakış açısı sunan gerçekten iyi seçenekler mevcut. Gmail veya Outlook yerine kullanabileceğiniz 5 e-posta uygulamasını sizler için derledik.

Airmail

Airmail'in güçlü noktalarından biri, daha önce hiç kullanmamış olsanız bile anında evinizde hissetmenize yardımcı olacak tanıdık tasarımı.

Tamamen ücretsiz olan Airmail, tek bir gelen kutusunu veya birçok gelen kutusunu aynı anda kontrol etmeyi kolaylaştıran kullanışlı eklentilerle dolu. Örneğin, birleşik gelen kutusu özelliği, bağlı her hesaptan gelen e-postalarınızı tek bir görünümde gösterir, böylece hesaplar arasında sürekli geçiş yapmanıza gerek kalmaz. E-postaları daha sonra gönderilmek üzere planlayabilir, yeni mesajların size başka bir zaman hatırlatılması için onları erteleyebilir, önemsiz postaları filtreleyebilir ve izleme piksellerini engelleyebilirsiniz.

Eğer bir Apple kullanıcısıysanız sizin için ideal olan Airmail, henüz Windows veya Android platformlarında bulunmuyor. Vision Pro'da da bulunan Airmail, eğer Apple'ın kulaklığını kullanıyorsanız maillerinizden haberdar olmanız için harika bir yol sunuyor. Ayrıca macOS, iOS, iPadOS ve watchOS'te de mevcut.

Edison Mail

E-posta istemcisi Edison Mail’in, iyi düşünülmüş bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Edison Mail’de bir mesajın üzerine geldiğinizde, mesajı açmanıza gerek kalmadan onu taşımak, silmek veya seçmek için küçük bir açılır pencere görüyorsunuz. Mesajlar otomatik olarak makbuzlar, paket takip bilgileri ve biletler için sekmeler halinde sıralanıyor. Ayrıca Edison Mail, sorguları doğal dille yazmanıza imkan tanıyor, böylece kafa karıştırıcı filtreler kullanmak zorunda kalmadan öğeleri arayabilirsiniz.

Edison’un öne çıkan özelliklerinden biri de özelleştirilebilir uygulama eylemleri. Örneğin, bir mesajı sola kaydırdığınızda uygulamanın hangi işlemi gerçekleştireceğini değiştirebilirsiniz. Böylece Edison Mail, size diğer e-posta uygulamalarında sıkça rastlamadığınız bir kontrol imkanı sağlarken, çalışma şeklinize de uyum gösteriyor.

Tamamen ücretsiz olan Edison, e-postanızı hızlı bir şekilde alıyor ve e-posta sağlayıcınız varsayılan olarak bunu sağlamasa bile konuşmalarınızı otomatik olarak sıralıyor. Uygulamanın tüm bu yaklaşımının e-posta yönetimini hızlandırmaya ve gelen kutunuzda harcadığınız zamanı azaltmaya yönelik olduğunu söylemek mümkün.

Hey

Hey’de bir gelen kutusu yerine, önemli mesajlarınız için oluşturulan Imbox'ınız var. Yalnızca izin verdiğiniz göndericiler için oluşturulmuş Imbox’ta gelen e-postayı geri çevirdiğinizde, onlardan bir daha e-posta almazsınız.

Alışkanlık izleme ve egzersiz günlüklerinin yanı sıra odaklanma modu, gelen kutusu filtreleme, spam engelleme ve yaratıcı bir yerleşik takvim yer alıyor. Ayrıca mesajlara kişisel notlar ekleyebilir, birden fazla e-posta zincirini tek bir başlıkta birleştirebilir ve çok sayıda göndericiye aynı yanıtla yanıt verebilirsiniz.

Öte yandan mevcut hesaplarınızı Hey'e aktaramazsınız, bu nedenle sıfırdan başlamanız gerekiyor. Ancak değişiklik yapmak sizin için uygunsa ve birden fazla ilgi çekici fikir içeren bir uygulamayı denemek istiyorsanız, Hey denemeye değer.

Uygulamanın 30 günlük ücretsiz planının yanında yıllık 99 dolar ile kullanabileceğiniz HEY for You ve kullanıcı başı aylık 12 dolar ile kullanabileceğiniz HEY for Domains olarak iki ayrı planı mevcut.

Proton Mail

Kullandığınız uygulamalardaki gizliliği korumayı önemsiyor, bu yaklaşımı e-postanıza da taşımak ve mesajlarınızın gizli kalmasını sağlamak istiyorsanız Proton Mail'e bir göz atabilirsiniz.

Birçok sağlayıcının aksine, Proton Mail verilerinizi kâr amacıyla satmak için mesajlarınızı taramıyor. Neye tıkladığınızı takip etmiyor ve size hiçbir noktada rahatsız edici reklamlar göstermiyor. Bu özellik bile Proton Mail’i bir alternatif olarak düşünmemize yetiyor.

Bunun yanı sıra, uygulama, haber bülteni posta listelerinden çıkmak için tek tıklamayla abonelikten çıkma özelliğine sahip. Ayrıca spam için kullanılmasını önlemek için e-posta adresinizi gizleyebilir ve göndermeyi geri alma, zamanlanmış mesajlar ve e-posta erteleme gibi birçok özellikten faydalanabilirsiniz.

Proton Mail, ücretsiz planının yanında aylık 3.99 dolar ile 14.99 dolar arasında değişen planlara da sahip.

Spark Mail + AI

İster iOS ister Windows kullanın, Spark bir e-posta uygulaması için ideal bir seçim olabilir. Spark, e-posta gelen kutunuzu daha verimli bir hale getirmek için tasarlanmış binlerce araçla birlikte geliyor. Spark ile e-postaları daha sonra ilgilenmek üzere bir kenara ayırabilir, önemli kişileri sabitleyebilir, mesajları yazan kişiye göre gruplayabilir ve istenmeyen göndericilerin gelen kutunuza ulaşmasını engelleyebilirsiniz.

Gmail ve Outlook’a iyi bir alternatif olan Spark’ın yapay zeka asistanı, mesajları yeniden ifade etmenize ve hatta sizin için yazmanıza yardımcı olabiliyor. Spark ayrıca haber bültenlerini ve bildirimleri otomatik olarak ayrı alanlara filtreliyor. Böylece gelen kutunuz asla tıkanmıyor.

Türkçe dil desteği olmayan fakat içerisinde 9 dil desteği bulunan Spark’ın ücretsiz planının yanında aylık 4.99 dolar ile 6.99 dolar arasında değişen planları mevcut.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.