Tera Grup, siber güvenlik şirketi Barikat Grubu'nun yüzde 60'ına ortak oldu

İki şirket arasında gerçekleşen anlaşmaya göre Tera Grup, Barikat Grubu'nun yüzde 60'lık hissesine sahip oldu.
Tera Grup, siber güvenlik şirketi Barikat Grubu'nun yüzde 60'ına ortak oldu

Turkcell'in siber güvenlik şirketi Barikat Grubu'nun yüzde 20'sini satın alındığını 2022'nin Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Barikat Grup, iki yıl sonra yeni bir gelişme ile yeniden gündeme geldi. Şirket, Tera Grup ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Ortaklık anlaşmasının finansal değeri açıklanmadı. Yapılan anlaşmaya göre Tera Grup, Barikat Grubu'nun yüzde 60'lık hissesine sahip oldu.

Ortaklık anlaşması, 16 Ağustos'ta Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kamuoyuna duyuruldu. Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Tera Grup, Barikat Grubu’nun ana şirketi olan Barikat İnternet Güvenliği Bilişim Ticaret A.Ş.'nin büyük hissedarı haline gelecek.

Barikat Grup CEO'su Murat Hüseyin Candan, bu ortaklığın şirketlerinin küresel pazarda daha güçlü bir konum elde etmelerini sağlayacağını belirtti. Candan, “Bu anlaşma, büyüme stratejilerimizi destekleyecek ve BARİKAT Grup'un uluslararası alanda daha etkili bir oyuncu olmasını sağlayacak. TERA Grup ile olan ortaklığımız, kurumsal yapımızı ve iş süreçlerimizi güçlendirecek. Ayrıca çalışanlarımızın katkısıyla markamızın değerini daha da artıracak. Yönetici ve çalışan kadromuz görevlerine aynı özveriyle devam edecek” şeklinde konuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.