Google, Gemini'ın kişiselleştirilebilen GPT'ler benzeri Gems özelliğini yayına aldı

Google'ın hazır Gem'leri arasında bir öğrenme koçu, bir beyin fırtınası aracı, bir kariyer rehberi, bir kodlama ortağı ve bir editör yer almakta. 
Google, Gemini'ın kişiselleştirilebilen GPT'ler benzeri Gems özelliğini yayına aldı

Google'ın kişiselleştirilebilen GPT'ler benzeri Gems özelliğini Google I/O'da tanıttığını sizlere aktarmıştık. Gemini'ın Gems özelliği ile kendi özel öğretmeninizi, yoga eğitmeninizi ya da aşçınızı yaratmanız mümkün. Google paylaştığı bir gönderi ile Gems özelliğinin yakında Gemini kullanıcılarıyla buluşacağını duyurdu. 

Oluşturacağınız Gem'e bir isim verip, yapmasını istediklerinizi bir istem aracılığıyla belirtebiliyorsunuz. Bu adımın ardından Gemini isteminizi düzenleyerek, girdinin amacını ve kısıtlarını daha görünür hale getiriyor. Eğer şu an için kendi Gem'inizi oluşturmaktan çekiniyorsanız, Google'ın sizin için oluşturduğu hazır Gem'leri kullanabilirsiniz. Bu Gem'ler arasında bir öğrenme koçu, bir beyin fırtınası aracı, bir kariyer rehberi, bir kodlama ortağı ve bir editör yer almakta. 

Gems özelliği Gemini Advanced, Gemini Business ve Gemini Enterprise kullanıcılarıyla buluşacak. 150'den fazla ülkeye ve pek çok dile açılan Gems'e mobil ve masaüstü sürümleri üzerinden erişmek mümkün. 

Google Gems duyurusuyla birlikte yapay zeka görüntü oluşturma aracı Imagen 3'ün Gemini, Gemini Advanced, Business ve Enterprise kullanıcılarına açıldığını paylaştı. Hatırlarsanız Imagen 3, yaklaşık 2 hafta önce ABD'deki kullanıcılara açılmıştı

Google'ın Imagen 3 ve Gems'i Gemini'a taşıması, başta OpenAI ve Anthropic olmak üzere yapay zeka alanındaki rakiplerine meydan okumaya kararlı olduğunu gösteriyor. Yine de yapay zeka şirketlerinin hızlıca yeni modeller çıkardığını ve araçlarını yeni özelliklerle destekleme konusunda Google'dan daha atik davrandığını düşünürsek, Google'ın önümüzdeki günlerde karşımıza başka yeniliklerle de çıkması gerekeceğini söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.