Gayrimenkul teknolojisi girişimi HomeLight, 20 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli HomeLight'ın 20 milyon dolarlık yatırım turuna Zeev Ventures liderlik etti. Stereo Capital ile Menlo Ventures şirketin yatırım turuna katıldı.
Gayrimenkul teknolojisi girişimi HomeLight, 20 milyon dolar yatırım aldı

Gayrimenkul alanında faaliyet gösteren HomeLight, D serisi yatırım turu dahilinde 20 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 20 milyon dolarlık yatırım turuna Zeev Ventures liderlik etti. ABD merkezli HomeLight'ın yatırım turunda Stereo Capital ve Menlo Ventures da yer aldı. Şirket, yeni gelen yatırımı, operasyonlarını genişletmek ve araştırma geliştirme çalışmalarını ilerletmek için kullanacağını açıkladı.

2012 yılında Drew Uher tarafından kurulan HomeLight, ev alım-satım sürecini daha hızlı ve güvenli hale getirmeyi amaçlayan bir emlak teknolojisi şirketi olarak tanımlanıyor. Şirketin Satmadan Önce Al yani Buy Before You Sell sistemi ev sahiplerinin mevcut evlerini satmadan yeni bir ev almalarına olanak tanıyor.

Bu sistem, ev sahiplerine mevcut evlerini satmadan yeni bir eve taşınma esnekliği sunarak emlak işlemlerini hızlandırırken aynı zamanda finansal esneklik kazandırıyor. Çünkü kullanıcılar, yeni evlerini almadan önce eski evlerini satma zorunluluğu hissetmiyor. Bu durum da süreci daha az stresli ve daha yönetilebilir hale getiriyor.

HomeLight, veri analizine dayalı öneriler sunarak müşterilerin en iyi emlakçıyı bulmasına yardımcı oluyor. Böylece alıcı ve satıcıların pazarda daha güçlü bir konumda olmasını sağlıyor. Şirket, ABD'deki 47 eyalette faaliyet gösteriyor. Şirketin bu geniş ağı, daha fazla kullanıcı ve farklı bölgelerdeki ev sahiplerine ulaşmasını sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.