Web tasarımı ve yazılımına odaklanan yapay zeka aracı: Wegic

Yapay zeka destekli Wegic, sohbetler aracılığıyla birkaç dakika içerisinde web sitesi oluşturuyor.
Web tasarımı ve yazılımına odaklanan yapay zeka aracı: Wegic

2024 yılının mayıs ayında piyasaya çıkan Wegic, yapay zeka destekli bir web tasarımcısı ve yazılımcısı olarak karşımıza çıkıyor. Wegic, kullanıcılara chatbot’u sayesinde basit konuşmalar yoluyla web siteleri oluşturma ve değiştirme konusunda destek olan bir yapay zeka aracı. Şu an için aracın beta sürümünde olduğunu belirtelim. 

İngilizce, Çince, Japonca ve Türkçe dahil olmak üzere birçok dilde web siteleri oluşturabilen araç, herhangi bir teknoloji bilgisine ihtiyaç duymuyor. Web sitelerinin oluşturulması, tasarım ya da kodlama bilmenize gerek kalmadan Wegic, chatbot'ları aracılığıyla ihtiyacınızı anlayıp hayalinizdeki web sitesini oluşturuyor.

Sohbete başladığınızda chatbot, öncelikle oluşturmak istediğiniz web sitesinin türünü ve amacını soruyor. Bu bağlamda araç, e-ticaret, blog yazıları ve kurumsal web sitesi gibi öneriler sunuyor. Sitenin amacına ve türüne karar verdikten sonra, sitenin hangi dilde oluşturmak istediğiniz soruluyor. Ayrıca, web siteniz için aklınızda bir isim yoksa isim konusunda da size birkaç öneri sunmasını isteyebiliyorsunuz. İsim konusunu da kararlaştırdıktan sonra size web sitenizin türünü, dilini, tasarım stilini ve içerisinde olması gereken sayfalardan oluşan bir tasarım planı sunuyor.

Değiştirmek istediğiniz bir şey varsa değiştirebilir ya da mevcut planda devam edebilirsiniz. Devam ettiğiniz takdirde 1-2 dakika içerisinde web siteniz oluşturuluyor ve yapmak istediğiniz herhangi bir değişiklik olup olmadığını, değişikleri nasıl yapacağınızı size göstererek öğretiyor.

Aracın chatbo'tları haricinde başka bir destek almak isterseniz, Wegic üzerinden doğrudan aracın discord kanalına ulaşabilir, biniden fazla kişinin bulunduğu kanalda, katılımcılara sorular sorabilirsiniz.

Eğer ücretsiz planda kalmak istiyorsanız, söz konusu web sitesi .wegic.app domain’i ile oluşturuluyor. Fakat ücretli plana geçtiğinizde kendi domain’iniz ile web sitenizi yayına alabiliyorsunuz. Aylık 11.90 dolar ile 19.90 dolar arasında değişen planları olan Wegic’te, seçtiğiniz plana göre 10 ya da 25 yapay zeka destekli web sitesi oluşturma ve 40 ya da 100 yapay zeka destekli değişiklik yapma hakkınız bulunuyor. Bunun yanı sıra eğer basit, kişisel bir web sitesi yapacaksanız ücretsiz planında bulunan 3 yapay zeka destekli web sitesi oluşturma hakkı ile 12 yapay zeka destekli değişiklik yapma hakkınız bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.