Kurumsal kaynak planlama girişimi Opkey, 47 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Opkey'in 47 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna PeakSpan Capital liderlik etti.
Kurumsal kaynak planlama girişimi Opkey, 47 milyon dolar yatırım aldı

Kurumsal kaynak planlama alanında çalışan Opkey, 47 milyon dolar yatırım aldı. 2015 yılında kurulan şirketin yatırım miktarı 59 milyon dolara yükseldi. PeakSpan Capital'ın liderlik ettiği turda UST Global, Verica, Vertical ve YouNest yer aldı. 

Opkey, yeni yatırımı satış ile pazarlama ekiplerini büyütmek ve Ar-Ge çalışmaları yapmak için kullanacağını açıkladı. 

Pankaj Goel, Avinash Tiwari ve Lalit Jain tarafından hayata geçirilen şirket, kurumsal kaynak planlama yani ERP yazılımlarının test süreçlerini otomatikleştirme ve optimize etme alanında faaliyet gösteriyor.

Bilindiği gibi ERP yazılımları, büyük ve orta ölçekli işletmelerde muhasebe, insan kaynakları, envanter yönetimi, satış ve diğer iş süreçlerini entegre bir şekilde yönetmek için kullanılıyor. Bu yazılımlar genellikle karmaşık ve şirketin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş olduğu için herhangi bir güncelleme veya entegrasyon değişikliği yapılmadan önce kapsamlı test süreçlerine ihtiyaç duyuluyor.

Opkey, ERP yazılım güncellemelerinin ve entegrasyonlarının neden olabileceği potansiyel sorunları önlemek için test süreçlerini otomatikleştiriyor. Geleneksel test süreçleri, manuel olarak veya belirli kullanıcı senaryolarını simüle eden test komut dosyaları yani scriptler kullanılarak gerçekleştiriyor. Opkey, bu sürecin büyük bir kısmını otomatik hale getirerek zamandan ve emekten tasarruf sağlıyor.

Şirketin platformu, ERP yazılımının diğer üçüncü taraf uygulamalarla olan entegrasyonlarının güvenilirliğini de test ediyor. Opkey, müşterilerinin mevcut test senaryolarını ve komut dosyalarını tarayarak eksiklikleri veya iyileştirilmesi gereken alanları belirliyor. Opkey, Cigna, Gap gibi büyük firmalar da dahil olmak üzere 200’den fazla markaya hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.