Usersdot’tan e-ticaret ekipleri için yapay zeka müşteri temsilcisi: Dot Assist

Dot Assist, pazar yeri müşterilerinin sorularına marka dilinde anında cevap üretiyor.
Usersdot’tan e-ticaret ekipleri için yapay zeka müşteri temsilcisi: Dot Assist

B2B SaaS şirketi Usersdot, yeni ürünü Dot Assist'i piyasaya sürdüğünü açıkladı. Dot Assist, pazar yeri müşterilerinin sorularına marka dilinde anında cevap üretiyor. Hibrit veya otomatik cevaplama modu bulunan Dot Assist, ürün sorularına özel analiz de sunuyor. Ürün, birden fazla pazar yeri ve çoklu mağazayı tek ekrandan yönetme deneyimiyle de öne çıkıyor.

Dot Assist'in öne çıkan verileri

Bir aydan kısa süre içinde Altınyıldız Classics, Pandora, Flormar, Beiersdorf, Ashley Joy, Eczacıbaşı, Skechers, Yataş, Avva gibi 30’dan fazla markanın Dot Assist’i kullanmaya başladığını belirtelim. Şirketin paylaştığı bilgilere göre; hızlı tüketim sektöründe Dot Assist kullanan bir marka, otomatik cevaplama moduna geçerek soru-cevap süresini ilk haftasında 9 saatten 15 dakikaya düşürdü. Paylaşılan bilgilere göre Dot Assist’in ilk haftasında ürettiği cevaplar, müşteri temsilcisine kıyasla yüzde 67 oranında daha detaylı ve kapsamlı oldu.

Dot Assist nasıl çalışıyor?

Usersdot'ın belirttiğine göre Dot Assist, her bir ürün için bilgi kütüphanesi oluşturuyor. Böylece Dot Assist, ürün ve marka özelinde uzmanlaşıyor. Araç, kendini sürekli olarak geliştirmek için ürün adı, açıklaması, geçmiş soru-cevaplar ve marka ekiplerinin girdiği ek bilgilerle birlikte paketleme ve kargo gibi operasyonel bilgileri de alıyor. Web sitesi üzerinden satın alınabilen ürün, hem mobil uygulaması hem de web sitesi üzerinden pazar yeri mağazası ile kolayca entegre olup kullanılabiliyor. 

Usersdot Kurucu Ortağı ve CTO'su Gökalp Caymaz, Dot Assist’i, e-ticaret süreçlerinde hiperotomasyon sağlayarak ekiplerin manuel iş yükünü minimuma indirmek ve 7/24 anında, doğru müşteri yanıtları sunmak için geliştirdiklerini belirtiyor. 

Usersdot Kurucu Ortağı ve CEO’su Şevin Ballıktaş ise Dot Assist'in marka dilinde ve ürün özelinde öğrendiği bilgilerle her soruya özel, anında ve detaylı cevaplar ürettiğini vurguluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.