Yapay zeka Agile koçu oNabu, Agile’ın doğru şekilde uygulanarak takımların ve bireylerin daha kısa sürede daha yüksek değer yaratmasına imkan tanıyor. Girişim, ACMAgile’ın spin off ürünü olarak Mart 2023’te ACMAgile’ın sponsorluğunda Ahmet Akdağ, Özgür Tellal ve Umut Arısoy tarafından kuruldu. Girişim, kısa süre sonra alanlarında uzman geliştiriciler Egehan Karaköse ve Alper Berber’in katılımı ile güçlendi.
Girişimin faaliyet alanı
oNabu, ACMAgile’ın 35’ten fazla koçunun profesyonel birikimini kullanıcılarına aktarması sayesinde, Agile Koçluğunu yapay zeka ile otomatikleştiriyor. 2023’ün Mart ayında bir proje olarak başlayan oNabu, 2023'ün Haziran ayında ilk PoC’sini (Proof of Concept) tamamladı. Ekim 2023’te Pre-Launch yaparak uygulamayı ilk kullanıcılarına açan girişim, Kasım 2023’te ise Agile Turkey Summit’te ürünü piyasaya sürdü. 2024 yılının Ocak ayında ise oNabu, B2B kullanıcılara açıldı.
Web ve mobil sürümlerine sahip olan ürün, yapay zekayı merkeze alan altyapısıyla kişiselleştirilmiş öğrenme yolculukları sunuyor. Böylece Agile çalışma şeklini iş dünyasına uygun maliyetle adapte etmek isteyen firmalara destek oluyor.
Ayrıca oyunlaştırılmış arayüzü sayesinde kullanıcılarına yetkinlik gösteren sertifikalar sunuyor. oNabu, raporlama özellikleriyle Agile yolculuğundaki kurumların ve bireylerin güçlü yönleri ve gelişim alanlarını hızla görmelerini sağlıyor. Bu anlamda kullanıcılar doğru stratejilerle dönüşümden maksimum faydayı alabiliyor.
oNabu, farklı Agile roller için spesifik öğrenim ve koçluk yolculukları sunuyor. Kullanıcılar, profesyonel koçların oluşturduğu önerilerden yararlanabiliyor. Koçluk deneyiminde ise ürün, takımlar için kullanabilecekleri araçlar ve yöntemler sunuyor. Bunlara ek olarak yapay zeka Agile Koçun sağladığı hizmet, eğer kullanıcılar tarafından yeterli görülmezse ACMAgile Koçları birebir destek sunabiliyor.
Girişim, son on yılda Agile’ın sağladığı faydalar belirgin hale geldikçe, bu yaklaşıma olan talebin de önemli ölçüde arttığını belirtiyor. Öyle ki; mevcut Agile Koçlar bu talebi karşılayamaz hale geldi. Girişimin belirttiğine göre; söz konusu talebi karşılayabilmek adına, 3 yıl önce dünya genelinde yaklaşık 5 bin Agile Koç varken, bugün bu sayı 10 bine ulaştı.
Girişimin öne çıkan verileri
8 farklı firmadan toplam 400 kullanıcısı bulunan oNabu, 9 farklı ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye’deki takımın kişi sayısı 11 olsa da; Amerika’da kurulan franchise ile birlikte oNabu takımının toplamı 14 kişiye ulaşıyor. Bununla beraber, ACMAgile’ın tüm koçları da oNabu’ya içerik hazırlama konusunda destek veriyor. Takım üyeleri sırasıyla; Ahmet Akdağ, Alper Berber, Aysimay Işık Kumantaş, Egehan Karaköse, Emin Uzer, Emrah Urhan, Kubilay Özışık, Oğuz Öztosun, Özgür Tellal ve Umut Arısoy
Ekibin paylaştığı bilgilere göre; oNabu yapay zeka desteği ile farklılaşarak ACMAgile dahil olmak üzere Agile koçluk hizmeti sunan tüm oluşumlara uygun maliyetli bir alternatif oluşturuyor.
Syncora Partners yatırımı
oNabu, 5 milyon dolar değerleme ile ABD merkezli firma Syncora Partners ile işbirliği yaparak ABD ve Kanada’ya açıldı. Bu anlaşma sayesinde oNabu ürün geliştirme için senelik 250 bin dolar destek aldı. Bununla beraber girişim, Amerika operasyonu için 1 milyon 750 bin dolar değerinde fonu güvence altına aldı. oNabu, bu destek ile Los Angeles’ta gerçekleşecek olan 4 binden kişinin katıldığı PMI Global Summit’e IBM ve Microsoft’un da yer aldığı platinum sponsorlardan biri oldu.
Girişimin gelir modeli
oNabu, firmalara kurumsal düzeyde lisanslı kullanıcı profilleri sağlanması üzerinden gelir elde ediyor. Bu anlamda kurumlar ile 6 aylık kullanım lisansı sözleşmesi yapılmakta.
Girişimin hedefleri
Yapay zekayı daha da geliştirerek koçlara olan bağımlılığı en aza indirmeyi hedefleyen oNabu, yurt dışında bilinen, kullanılan ve fayda sağlayan bir ürün haline gelmeyi planlıyor. Girişim, kısa vadede, ana şirket olan ACMAgile’ın yurt içi ve yurt dışında tüm portföyüne hizmet vermeyi amaçlıyor.
Orta vadede, başta Amerika olmak üzere Avrupa ve Orta Doğu’da aktif faaliyet göstermeyi planlayan girişim, B2C açılımı yapacağını ifade ediyor. Böylece kurumların ötesinde tüm sektörlerin ve bireylerin oNabu'dan makul ödemelerle faydalanmalarını sağlayacak.
Girişim, uzun vadede ise Agile dönüşüm platformu haline gelmeyi amaçlıyor. oNabu'nun Jira, Teams ve Zoom gibi platformlarla entegre olmayı hedeflediğini de belirtelim. Girişim, bu entegrasyonlar sayesinde müşterilerine daha akıllı ve etkili çözümler sunmayı planlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap