WhatsApp, animasyonlu GIPHY çıkartmalarını tanıttı

WhatsApp, Meta'nın eskiden sahibi olduğu popüler GIF platformu GIPHY'den animasyonlu çıkartmalar sunmaya başlıyor.
WhatsApp, animasyonlu GIPHY çıkartmalarını tanıttı

WhatsApp, konuşmaları daha kişisel ve eğlenceli hale getirecek bir güncelleme duyurdu. Uygulama bundan böyle, Meta'nın eskiden sahibi olduğu popüler GIF platformu GIPHY'den animasyonlu çıkartmalar sunmaya başlıyor.

Konuyla ilgili paylaşılan blog yazısında, "İnsanlar kendilerini ifade etmek ve sohbetlerine kişilik ve eğlence katmak için çıkartmaları kullanmaya bayılıyor. Bazen bir çıkartma duyguları ve ruh hallerini kelimelerden çok daha iyi iletebiliyor ve biz de size çıkartmaları kişiselleştirmenin ve deneyimlemenin yeni yollarını sunmaya devam ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Aslında WhatsApp, halihazırda kullanıcıların kolayca GIF gönderebilmeleri için GIPHY ile entegrasyona sahip. Güncelleme ile kullanıcılar GIPHY tarafından sağlanan animasyonlu çıkartmaları da arayabilecekler. Şirket, “Bu entegrasyon, uygulamadan ayrılmanıza gerek kalmadan alakalı ve ilgi çekici çıkartmaları bulmanızı ve paylaşmanızı sağlıyor” açıklamasını yaptı.

WhatsApp'ta animasyonlu bir GIPHY çıkartması göndermek için çıkartma butonuna dokunmanız ve metin ya da emoji kullanarak arama yapmanız yeterli.

WhatsApp, animasyonlu çıkartmalara ek olarak Özel Çıkartma Oluşturucu'yu da Android'e getiriyor. Bu özellik ilk olarak iOS'ta kullanıma sunuldu ve kullanıcıların fotoğraflarını kişiselleştirilmiş çıkartmalara dönüştürmelerine olanak tanıyor. Şirket ayrıca yapay zeka çıkartmalarını dünya çapında daha fazla kullanıcıya genişletiyor. Dahası, bir çıkartma paketini indirmeden önce ön izleme yapmak artık daha kolay hale getiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.