Revolut, hisse satışıyla 45 milyar dolar değerlemeye ulaştı

İngiltere merkezli fintech şirketi Revolut, ikincil bir hisse satışı yoluyla 45 milyar dolar değerleme elde ettiğini açıkladı.
Revolut, hisse satışıyla 45 milyar dolar değerlemeye ulaştı

İngiltere merkezli fintech şirketi Revolut, ikincil bir hisse satışı yoluyla 45 milyar dolar değerleme elde ettiğini açıkladı. Söz konusu satışın, çalışanlara likidite sağlayacağı belirtildi. Revolut, hisse satışının Coatue ve D1 Capital Partners ile mevcut yatırımcı Tiger Global tarafından yürütüldüğünü söyledi.

İkincil hisse satışı, Revolut'un güçlü finansal performansının ardından geldi. Şirket, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 95'lik bir artışla 2,2 milyar dolar gelir ve 545 milyon dolarlık vergi öncesi rekor bir kâr bildirdi. Bu yükseliş trendi, yüzde 80'i aşan gelir artışı ve artan kârlılık ile 2024'te de devam etti. Dünya çapında 45 milyonun üzerinde müşterisi bulunan ve yıl sonuna kadar 50 milyon müşteriye ulaşmayı hedefleyen şirketin kullanıcı tabanını da hızla genişlettiğini belirtmek gerek.

Financial Times'ın paylaştığı bilgilere göre bu değerleme, Revolut'un 2021 yılında SoftBank ve Tiger Global liderliğinde aldığı yatırımdan sonra ulaştığı değerlemenin oldukça üstünde. Zira o dönemde şirkete 33 milyar dolar değer biçilmişti. 45 milyar dolarlık yeni değerleme ise Revolut'u HSBC'nin ardından ve Barclays, Lloyds Banking Group ve NatWest'in önünde İngiltere'nin en değerli ikinci bankası yapıyor. 

Revolut, bu son değerlemeyle rakiplerini geride bırakmaya ve global fintech dünyasında lider bir oyuncu olarak konumunu sağlamlaştırmaya devam ediyor diyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.