Cisco, çalışanlarının yüzde 7'sini işten çıkarıyor

Intel ve Cisco gibi teknoloji devleri, maliyet tasarrufu için işten çıkarmalar yapıyor. Cisco, 2025'e kadar 10 milyar dolar tasarruf hedefliyor.
Cisco, çalışanlarının yüzde 7'sini işten çıkarıyor

Intel'in 15 bin kişiyi işten çıkaracağını resmi olarak açıkladığını daha önce sizlere aktarmıştık. Şirketin 2025'e kadar 10 milyar dolar tasarruf etmek için yeniden yapılanma sürecine girdiğini belirtmiştik. Teknoloji dünyasında işten çıkarma dalgası ise hızla devam ediyor. 

Cisco Systems, küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 7'sini işten çıkaracağını ve bu süreç için 1 milyar dolara kadar zarar edeceğini duyurdu. Şirket, bu yeniden yapılanmanın kıdem tazminatları, tek seferlik fesih ödenekleri ve diğer masrafları kapsayacağını belirtti. 2025 mali yılının ilk çeyreğinde bu süreç için 700 milyon ila 800 milyon dolar arasında harcama yapılması planlanıyor.

Cisco’nun dördüncü çeyrek mali sonuçlarına göre, şirketin yıllık geliri yüzde 10 düşüşle 13,6 milyar dolar oldu. Ancak bu rakam, şirketin tahminlerinin üst sınırının üzerinde. Yıllık toplam gelir ise yüzde 6 azalarak 53,8 milyar dolara geriledi.

Hisse senetleri, bu haberin ardından işlem saatleri sonrasında yüzde 5’in üzerinde bir artışla 48,11 dolara yükseldi. Şirketin mevcut iş gücü, Şubat ayında yapılan önceki kesintilerle birlikte yaklaşık 80 bin kişiydi ve yeni kesintilerle bu sayının 75 bine düşmesi bekleniyor. Cisco, teknoloji sektöründeki geniş çaplı yeniden yapılanma eğilimlerinin bir parçası olarak gerçekleştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.