Apple, NFC'yi üçüncü taraf geliştiricilere açıyor

Apple, üçüncü taraf geliştiricilerin yakında yayınlanacak olan iOS 18.1'de bulunan bir API aracılığıyla kendi temassız işlem sistemlerini uygulamaya başlayabileceklerini duyurdu.
Apple, NFC'yi üçüncü taraf geliştiricilere açıyor

Apple, üçüncü taraf geliştiricilerin yakında yayınlanacak olan iOS 18.1'de bulunan bir API aracılığıyla kendi temassız işlem sistemlerini uygulamaya başlayabileceklerini duyurdu. Söz konusu hamle, Apple'ın geçtiğimiz ay Avrupa Komisyonu ile AB düzenlemelerine, özellikle de Dijital Piyasalar Yasası'na (DMA) uymak için yaptığı yasal olarak bağlayıcı anlaşmanın ardından geldi.

iOS 18.1 geldiğinde, geliştiriciler Apple Pay'in de kullandığı iPhone'un Secure Element'i ile temassız ödemeler ve diğer işlemleri sunabilecekler. Secure Element, şifreleme ve biyometrik verileri işleyen Secure Enclave aracılığıyla erişilen hassas bilgileri depolamak için tasarlanmış özel bir çip olarak tanımlanabilir.

NFC, dokunarak ödeme sistemlerine ek olarak dijital araba anahtarları, transit kartlar, uyumlu ev kilitleri, otel anahtarları, öğrenci kimlikleri, etkinlik biletleri ve perakende sadakat ve ödül kartları gibi işlevleri de yerine getiriyor. Apple, devlet kimliklerinin de gelecekte destekleneceğini söylüyor.

Geliştiriciler, NFC uygulamalarını yayınladıktan sonra, uygulamayı doğrudan açarak ya da iOS ayarlarında üçüncü taraf yazılımını varsayılan temassız uygulama olarak ayarlayarak güvenli donanımı kullanabilecek. Daha sonra, yan butona çift tıklamak işlemi tetikleyecek. API başlangıçta ABD ve AB bölgelerinin yanı sıra Avustralya, Brezilya, Kanada, Japonya ve Yeni Zelanda'da da kullanılabilecek.

Bu noktada geliştiricilerin Apple ile ticari bir anlaşma yapmaları, NFC ve Secure Enclave yetkileri talep etmeleri ve ilgili ücretleri ödemeleri gerekecek. Apple Pay ve Apple Wallet, rakip sistemler şirketin yazılımına davet edilse bile kullanılabilir olmaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.