Zepto, 4.6 milyar dolar değerleme ile 340 milyon dolar yatırım aldı

Zepto, haziran ayında 3,6 milyar dolar ve geçen ağustos ayında 1,4 milyar  dolar olan değerini yaklaşık 5 milyar dolara çıkaran 340 milyon dolarlık bir turu tamamladı.
Zepto, 4.6 milyar dolar değerleme ile 340 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli market teslimat girişimi Zepto, haziran ayında 3,6 milyar dolar ve geçen ağustos ayında 1,4 milyar  dolar olan değerini yaklaşık 5 milyar dolara çıkaran 340 milyon dolarlık bir turu tamamladı. Şirkete yakın kaynaklar, General Catalyst ve Mars Growth Capital'ın birkaç gün içinde kapanacak olan Seri G turuna liderlik ettiğini söyledi.

TechCrunch tarafından görülen bir şartnameye göre bu tur ile Zepto 4,6 milyar dolar değerlemeye ulaştı. 

Stanford Üniversitesi'ndeki bilgisayar bölümünden ayrılan Aadit Palicha ve Kaivalya Vohra tarafından kurulan Zepto, sadece10 dakika içinde market ve günlük ihtiyaç maddelerini teslim ediyor. Şirketin bünyesinde taze meyve-sebzeler, günlük ürünler, süt ürünleri, sağlık ve hijyen gibi 5 binden fazla ürün bulunuyor. Girişim ayrıca kullanıcılara market ürünlerinin yanı sıra kahve, çay gibi ürünleri sipariş etme imkanı sağlıyor. Mumbai, Delhi, Bengaluru, Gurugram ve Chenna faaliyet gösteren şirketin satışlarını her yıl yüzde 300 oranında artırdığı iddia ediliyor.

Zepto'nun müşterilere hızlı bir şekilde bakkal ürünlerine erişim sağlaması özellikle yoğun iş temposuna sahip insanlar için zaman tasarrufu sağlıyor. Zepto yıllık 1,5 milyar dolardan fazla satış yapma yolunda ilerliyor.

Zepto, Mart 2025'e kadar mağaza ağını 700'ün üzerine çıkarmayı hedefliyor. Destekçileri arasında Nexus, Lightspeed, Avra ve StepStone'un da bulunduğu girişim, haziran ayında gelirinin bir önceki yıla göre yüzde 140 arttığını açıkladı. Şirket 50 binden fazla teslimat ortağıyla çalışıyor ve her ay 5 binden fazla teslimat ortağını bünyesine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.