Yatırım uygulaması Syfe, 27 milyon dolar yatırım aldı

Valar Ventures ve Unbound'un katıldığı yatırım turu ile girişimin toplam yatırım miktarı 79 milyon dolara ulaştı.
Yatırım uygulaması Syfe, 27 milyon dolar yatırım aldı

Singapur merkezli yatırım uygulaması Syfe, C Serisi yatırım turunda 27 milyon dolar yatırım aldı. Valar Ventures ve Unbound'un katıldığı yatırım turu ile girişimin toplam yatırım miktarı 79 milyon dolara ulaştı. Bu noktada girişimin 2021 yılında B Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar aldığını hatırlatalım. 

Girişimin faaliyet alanı

2017'de kurulan Syfe, 2019 yılının Temmuz ayında uygulamasını kullanıcılarla buluşturdu. O zamandan bu yana 40'tan fazla ülkede faaliyet gösteren girişim, 100 binden fazla kullanıcıya ulaştı. Girişimin bu kullanıcı sayısına ulaşmasında bireysel yatırımcıların genellikle bankalar veya geleneksel yatırım platformları aracılığıyla ulaşamayacakları ürünleri bulmalarını sağlaması da etkin oldu. 

Syfe'ın sunduğu araç ve hizmetler arasında yönetilen portföyler, kısmi yatırımlar, nakit yönetimi çözümleri ve aracılık platformu yer almakta. Ayrıca şirket bireysel yatırımcıların kurumsal ürünlere erişmesini de sağlıyor. Bunun için şirket, Blackrock, Pimco ve Vanguard gibi bankalar ve yatırım firmalarıyla ortaklık kuruyor. Yatırımcılar, bahsi geçen ürünlerden yararlanmak için minimum depozito yatırması veya ek gereksinimleri karşılaması gerekmiyor. Syfe komisyon ücretlerinden gelir elde ediyor. 

Syfe CEO'su ve kurucusu Dhruv Arora'nın aktardıklarına göre; Syfe bu yıl ana pazarı olan Singapur'da karlılığa ulaşırken, platformdaki ortalama müşteri varlıkları da 2023'ten bu yana iki kattan fazla arttı. Syfe'ın Singapur'daki rakipleri arasında Endowus ve StashAway yer almakta. Girişim, Güneydoğu Asya'da ise Endonezya merkezli girişimler Pintu, Ajaib, Bibit ve Pluang ile rekabet ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.