Yapay zeka destekli tesis izleme yazılımı geliştiren UptimeAI, 14 milyon dolar yatırım aldı

UptimeAI'ın 14 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Hindistan merkezli WestBridge Capital liderliğinde gerçekleşti.
Yapay zeka destekli tesis izleme yazılımı geliştiren UptimeAI, 14 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli tesis / fabrika izleme yazılımı geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan UptimeAI, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. UptimeAI tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 14 milyon dolar yatırım aldı. 

UptimeAI'ın 14 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Hindistan merkezli WestBridge Capital liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, WestBridge Capital haricinde ise Aditya Birla Ventures ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Emergent Ventures da katıldı.

UptimeAI, en son 2022 yılının Aralık ayında 3,5 milyon dolar tohum yatırım almıştı. Alınan 14 milyon dolarlık yeni yatırımla birlikte girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 19 milyon dolara ulaştı. UptimeAI tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Asya'daki operasyonlarını genişletmesi ve geliştirme çalışmalarını hızlandırması için kullanılacak.

2019 yılında Jagadish Gattu ve Vamsi Yalamanchili tarafından San Francisco merkezli olarak kurulan UptimeAI, tesislerin verimliliğinin ve güvenliğinin artırılabilmesi için yapay zeka odaklı takip yazılımları geliştiriyor. San Francisco, Houston ve Hindistan'da ofislere sahip olan UptimeAI, özellikle kimya, kamu hizmeti, petrol ve gaz alanlarında hizmet veren firmalar tarafından kullanılıyor.

Gerçek zamanlı verileri işleyerek çıkarımlar yapan UptimeAI'ın sunduğu avantajlar arasında ekipman takılmalarını / arızalarını önleme, enerji verimliliğini artırma, süreç aksaklıklarını önleme ve performans verimliliği konusunda tahmin yapma yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.