Meta ve Universal Music Group, yapay zeka odağında yeni bir lisans anlaşması yaptı

Meta ve Universal Music Group, içeriklerin daha fazla Meta uygulamasında kullanımını genişletmek amacıyla lisans anlaşmalarını yeniliyor.
Meta ve Universal Music Group, yapay zeka odağında yeni bir lisans anlaşması yaptı

Meta ve Universal Music Group, içeriklerin daha fazla Meta uygulamasında kullanımını genişletmek amacıyla lisans anlaşmalarını yeniliyor. Yeni anlaşma, Threads ve WhatsApp'ın yanı sıra Facebook, Instagram, Messenger ve Meta Horizon'daki kısa video gibi içeriklerde lisanslı medyayı da kapsıyor.

Meta'nın müzik ve içerik iş geliştirme başkan yardımcısı Tamara Hrivnak yaptığı basın açıklamasında Meta, UMG ve Universal Music Publishing Group arasındaki ortaklığın şirketlerin WhatsApp'ta ve diğer uygulamalarda yeni yollarla birlikte çalışmasına olanak sağlayacağını söyledi. Şirketler söz konusu ortaklığın çok yönlü olduğunu ve diğer şeylerin yanı sıra sanatçıları ve şarkı yazarlarını etkileyebilecek yetkisiz yapay zeka tarafından oluşturulan içeriği ele alacağını açıkladı.

Meta ve Universal Music Group'un, 2017 yılından bu yana anlaşmaları mevcut. Bu anlaşma, kullanıcıların telif hakkı ihlali sorunlarını ele almak için Instagram ve Oculus gibi platformlarda Universal Music Group'tan müzik kullanarak video ve içerik yüklemelerine izin veriyordu.

Bu anlaşma, TikTok'un bu yılın başlarında Universal Music Group ile yaşadığı çekişmenin ardından geldi. O dönemde plak şirketinin müzik kataloğu kısa biçimli video uygulamasından kaldırılmıştı. Universal Music Group, şubat ayında yayınladığı bir açıklamada platformdaki yapay zeka ve çevrim içi güvenlik konusundaki endişelerini vurgulamıştı. Bunun ardından iki şirket mayıs ayında ateşkes ilan etmiş ve Universal Music Group bünyesindeki sanatçıların müzikleri TikTok'a geri dönmüştü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.