Yeni Mac mini, Apple TV ile benzer boyutlara sahip olacak

Tasarım değişikliğinin 2010'dan bu yana yapılan en büyük tasarım değişikliği olması bekleniyor. Mac Mini, Apple’ın en küçük masaüstü bilgisayarı olarak tanıtılacak.
Yeni Mac mini, Apple TV ile benzer boyutlara sahip olacak

Apple'ın M2 Pro ve M2 Max çipleri ile birlikte yenilenen MacBook Pro ve Mac Mini modellerini tanıttığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Şirket, bu yılın ilerleyen dönemlerinde tamamen yeniden tasarlanmış Mac Mini modelini de tanıtmaya hazırlanıyor.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın aktardığına göre; yeniden tasarlanan Mac Mini, Apple’ın en küçük masaüstü bilgisayarı olarak tanıtılacak. Söz konusu tasarım değişikliğinin 2010'dan bu yana yapılan en büyük tasarım değişikliği olması bekleniyor. Paylaşılan bilgilere göre yeni Mac Mini, Apple TV'ye benzer boyutlarda olacak.

Bu tasarım değişikliği, Mac Mini’nin kompakt yapısını daha da küçültmeyi hedefliyor. Yeni modelin arkasında, en az üç USB-C portu, güç kablosu için bir alan ve bir HDMI portu bulunacak. Bu bağlantı seçenekleri, kullanıcıların çeşitli cihazları kolayca bağlanmasına olanak tanıyacak.

Gücünü Apple tarafından geliştirilen M4 çiplerinden alacak olan yeni Mac mini, M4 ve M4 Pro çipini kullanan iki versiyona sahip olacak. M4 çipinin yenilenecek olan MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac Studio ve Mac Pro’da kullanılacağını da ekleyelim.

Temel modelin bu ay tedarikçilere gönderilmesi ve yıl sonuna doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yüksek özellikli M4 Pro modelinin ise Ekim ayında hazır olması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.