X, Grok'u eğitmek için AB'deki kullanıcıların verilerini kullanmayı durdurdu

DPC'nin mahkeme sürecine karşılık olarak X, AB'deki kullanıcıların paylaşımlarının, Grok'un eğitiminde kullanılmasını durduracağını bildirdi.
X, Grok'u eğitmek için AB'deki kullanıcıların verilerini kullanmayı durdurdu

Bu haftanın başlarında İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC), X'e karşı izinsiz veri işleme nedeniyle ihtiyati tedbir talebiyle mahkeme süreci başlatmasıyla gündeme geldi. DPC, Avrupa Birliği/Avrupa Ekonomik Alanı'ndaki X kullanıcılarının herkese açık paylaşımlarında yer alan verilerin, sohbet robotu Grok dahil olmak üzere yapay zeka sistemlerini eğitmek için kullanılmasından endişe duyduğunu dile getirmişti. İrlanda Veri Koruma Komisyonu, Avrupa Birliği'nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) kapsamında X'in gizlilik denetimini yürütmekteydi. 

X, DCP'ye AB'deki kullanıcıların paylaşımlarının, Grok'un eğitiminde kullanılmasını durduracağını bildirdi. DPC komisyon üyesi Des Hogan yaptığı açıklamada, komisyon üyesi Dale Sunderland ile birlikte veri işleme sürecinin GDPR ile ne ölçüde uyumlu olduğunu incelemeye devam ederken X'in işlemeyi askıya almayı kabul etmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Hogan, bu gelişmenin AB ve AEA genelinde X kullanıcılarının hak ve özgürlüklerini korumaya devam etmelerine yardımcı olacağını vurguladı.

DPC 'nin hukuka aykırı olarak işlenen verilerin silinmesini sağlamak yönünde herhangi bir adım atıp atmayacağı şu an için bilinmiyor. Günümüzde, yapay zeka eğitim verilerinin yasallığı konusunda ciddi bir çerçeveye ihtiyaç bulunuyor. Suno gibi geliştiriciler herkese açık verilerin kullanımını savunurken, telif hakkı ve veri koruma konusunda duyarlı kişi ve kurumlar yapay zeka şirketlerini mercek altına almaya devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.