Hayhay, Finberg'ten 18 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Hayhay, son bir yılda işlem hacmini yüzde 460, gelirlerini ise yüzde 340 oranında artırdı. Ayrıca girişim, 800 bini aşan kullanıcı sayısına ulaştı.
Hayhay, Finberg'ten 18 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Fintech şirketi Hayhay, Finberg'ten 18 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Hayhay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri, bu yatırımla finansal teknoloji sektöründeki yerini sağlamlaştırmaya hazırlanıyor. 

Kullanıcılar Hayhay aracılığıyla fatura ödemelerini, fatura taksitlendirme seçeneklerini, ihtiyaç kredilerini, para transferlerini ve dijital cüzdana dair diğer pek çok işlemi gerçekleştirebiliyor. Kullanıcılar, aynı zamanda anlaşmalı markalardan yapacakları alışverişlerde yüzde 15’e varan nakit iadeler de kazanabiliyor. 

Girişimin öne çıkan verileri 

Paylaşılan bilgilere göre; Hayhay, son bir yılda işlem hacmini yüzde 460, gelirlerini ise yüzde 340 oranında artırdı. Ayrıca girişim, 800 bini aşan kullanıcı sayısına ulaştı. HayHay, 2022 yılında iWallet'a yaptığı yatırım ile gündeme gelmişti. 

Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin, Finberg’in bu yatırım ile Hayhay’ın stratejik hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynayacağına ve bu ortaklığın uzun vadeli başarılar getireceğine inandığını açıkladı. 

Hayhay'ın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Emre Torun ise kurum olarak Finberg'in sermaye yatırımlarını çok kıymetli görmekle beraber, yatırımcının bilgi ve deneyimden alacakları katkının çok daha öncelikli olduğunu düşündüklerini belirtti. 

Hayhay Genel Müdürü Berk Çağlayan yaptığı açıklamada yatırımı, Hayhay’ın sektördeki yükselişini pekiştirmesi ve daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için önemli bir adım olarak tanımladı. Çağlayan'ın belirttiğine göre; girişim, bu stratejik adım ile Ar-Ge çalışmalarını hızlandırarak, yeni ürün ve hizmetlerin devreye alınmasını sağlayacak. Çağlayan, Hayhay ile sadece bireysel kullanıcılara değil, aynı zamanda KOBİ'ler ve büyük işletmelere de çeşitli finansal çözümler sunarak, Türkiye ekonomisine katkıda bulunmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.