Chromecast'in yerini alacak "Google TV Streamer" tanıtıldı

Google, şirketin önümüzdeki hafta düzenleyeceği "Made by Google 2024" etkinliği öncesinde en yeni set üstü yayın kutusunu tanıttı.
Chromecast'in yerini alacak

Google, şirketin önümüzdeki hafta düzenleyeceği "Made by Google 2024" etkinliği öncesinde en yeni set üstü yayın kutusunu tanıttı. Google TV Streamer'ın gelişinin Chromecast serisinin sonunu getireceğini söylemek mümkün.

Google TV Streamer, yerini aldığı Chromecast'lerden daha pahalı olan bir 4K set üstü kutu. İnce, oval bir tasarıma sahip olan Google TV Streamer, beyaz renkte sunulurken, ABD Google Store'a özel bir koyu yeşil bir model de mevcut. 

Arka tarafta HDMI 2.1, Ethernet (10/100/1000 Mbps) ve USB-C bağlantı noktaları bulunuyor, ancak bu bağlantı noktası güç için tasarlanmış. Cihaz çok uzun değil ve kabloları kolayca saklanabilecek şekilde tasarlanmış. Google TV Streamer, 4 GB RAM ve 32 GB depolama alanı ile yüzde 22 daha hızlı CPU'ya sahip bir çip tarafından destekleniyor.

Dolby Vision ve Dolby Atmos ile 60 FPS'de 4K HDR'ı destekliyor. Pixel Buds Pro'yu eşleştirildiğinde desteklenen içeriklerde uzamsal ses kullanılabiliyor. 

Şirket, Google TV Streamer'ı Matter aksesuarlarını bağlamaya yardımcı olan akıllı evin merkezi olarak görüyor. Bir merkez görevi görmesinin yanı sıra, Hızlı Ayarlar'da yeni bir Google Home paneli bulunuyor. Android telefonlardaki ve Pixel Tablet'teki deneyime benzer şekilde, ışıkları ayarlama, kamera akışlarını görme ve rutinleri tetikleme becerisiyle favorilere hızlı erişim mevcut. Ayrıca en üstteki Kameralar, Aydınlatma, İklim ve Wifi sayfalarına da erişebilmek de mümkün.

Arkadaki USB-C bağlantı noktasının yanında bir "Find My Remote" butonu bulunuyor. Bu, kumandayı hızlı bir şekilde bulmak için uzaktan kumandada bir zil sesi çalarken, bu ses Google Home uygulamasında veya diğer Asistan cihazlarında "Hey Google, find my remote" olarak da tetiklenebiliyor. YouTube ve Netflix için kısayolların ardından güç ve "Magic"/yıldız kısayolu geliyor. Bu özelleştirilebilir düğme bir uygulamayı açmak, girişleri değiştirmek veya Google Home panelini açmak için kullanılabiliyor.

Google TV Streamer (4K), 2020 Chromecast'e göre 50 dolarlık bir artışla 99 dolara mal oluyor. Kutuda Google TV Streamer, Sesli Uzaktan Kumanda (2 adet renk uyumlu AAA pil dahil), USB-A güç adaptörü ve USB-C - USB-A güç kablosu (1,8 m) bulunuyor. HDMI kablosunun dahil olmadığı belirtiliyor.

Cihaz, 24 Eylül'de satışa sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.