X’in San Francisco’daki ofisi kapanıyor

Elon Musk'ın şirketi X, reklam etkileşimlerindeki düşüş ve operasyonel zorluklar sonucu San Francisco ofisini kapatma kararı aldı. Çalışanlar diğer ofislere yönlendirilecek.
X’in San Francisco’daki ofisi kapanıyor

Elon Musk’ın sahip olduğu sosyal medya şirketi X'te reklam etkileşimlerinin yüzde 78 oranında düştüğünü sizlere aktarmıştık. Bu haberin ardından şirketin San Francisco'daki ofisini önümüzdeki birkaç hafta içinde kapatacağı açıklandı. X'in CEO'su Linda Yaccarino, bu kararın uzun vadede şirketin yararına olacağını belirtti.

Yaccarino’nun çalışanlarına gönderdiği e-postada belirttiğine göre, San Francisco’daki çalışanlar yeni ofislere taşınacak. Çalışanlar, mevcut San Jose ofisi ile Musk’ın yapay zeka girişimi xAI ile paylaşarak Palo Alto’daki ofislere yönlendirilecek.

X’in, SpaceX ile merkezlerini Texas’a taşımayı planladığı daha önce açıklanmıştı. X’in Austin’e taşınacağı belirtilmişti. Elon Musk, taşınma kararının Kaliforniya’daki yeni yasaların yanı sıra şehirdeki güvenlik sorunlarından kaynaklandığını ifade etti.

Musk’ın taşınma kararını Kaliforniya’daki yeni yasalar ve güvenlik sorunları ile ilişkilendirmesi, şirketin operasyonel zorluklarını ve bu durumların iş yapma şeklini nasıl etkilediğini gösteriyor.

San Francisco’nun Mid-Market bölgesi, Twitter’ın 2011’de buraya taşınmasıyla teknoloji şirketlerinin ilgisini çekmişti. Ancak, pandemi ve yüksek ofis boşluk oranları bölgedeki canlılığı etkilemiş olabilir. Musk’ın şirketin adını X olarak değiştirmesinin ardından, ofisin üzerine yerleştirdiği dev X tabelası kısa süre sonra kaldırıldı. Ayrıca X’in kira bedellerini ödemediği ve çeşitli tedarikçilere borçlandığı iddialarının da gündemde olduğunu belirtelim. 

Öte yandan X’in San Francisco’daki ofisini kapatıp çalışanları diğer ofislere yönlendirmesi, maliyetleri düşürme ve operasyonel verimliliği artırma amacını taşıyor olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.