Apple, üçüncü çeyrekte 85,8 milyar dolar gelir elde etti

iPhone satışları geçen yılın aynı çeyreğindeki 39,67 milyar dolardan bu yıl 39,3 milyar dolara hafif bir düşüş gösterdi.
Apple, üçüncü çeyrekte 85,8 milyar dolar gelir elde etti

Apple, 2024 mali yılının üçüncü çeyreğine ilişkin kazanç sonuçlarını açıkladı ve yıldan yıla yüzde 5 büyüme ile yatırımcıların beklentilerini en üst düzeyde karşıladı. Şirket, 85,8 milyar dolar gelirle üçüncü çeyrek rekoru kırdı.

iPhone gelirlerinde düşüş

Bu büyümeye rağmen, tüm iPhone satışları ve Çin'deki gelir aşağı doğru kaydı. Apple, Huawei ve diğer akıllı telefon şirketlerinin sert rekabetiyle karşı karşıya kalırken Çin'deki gelir bir yıl öncesine göre yüzde 6,3 düşüşle 14,7 milyar dolara geriledi. Genel olarak, iPhone satışları geçen yılın aynı çeyreğindeki 39,67 milyar dolardan bu yıl 39,3 milyar dolara hafif bir düşüş gösterdi. Toplam satışların yüzdesi olarak iPhone, şirketin diğer ürün ve hizmetleri arasında neredeyse dört yıldır en düşük paya sahip.

iPhone'daki düşüşe rağmen diğer hizmetler ve iPad satışlarından gelir elde etti

Şirket, iPhone'daki düşüşe rağmen hizmetler ve iPad satışlarından gelir elde etti. Apple, 2024'ün üçüncü çeyreğinde önemli yeni iPad güncellemelerini tanıttı, böylece iPad geliri neredeyse yüzde 24 artışla 7,16 milyar dolar oldu. Apple TV+ ve Apple Music gibi ürünleri içeren servisler de yüzde 14'lük bir artışa sahne oldu.

Diğer ürün kategorilerinden "Giyilebilir Cihazlar, Ev ve Aksesuarlar" çeyrek boyunca yüzde 2 düşüşle 8,1 milyar dolar oldu. Mac satışları ise yüzde 2 artışla yaklaşık 7 milyar dolara ulaştı. Apple, bu çeyrekte hem Apple Watch hem de iPad satın alanların çok büyük bir yüzdesinin bu aygıt kategorilerini ilk kez satın alanlar olduğuna dikkat çekerek, pazarın her ikisi için de henüz doygunluğa ulaşmadığını belirtti.

Tim Cook, kazanç çağrısı sırasında yaptığı konuşmanın büyük bölümünü, bu sonbaharda iOS 18.1 ile gelecek olan üretken yapay zeka özellikleri paketi Apple Intelligence'ı tanıtarak geçirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.