Geliştirme, yönetim ve dağıtım gibi tüm ihtiyaçların tek bir yerde toplandığı bir üretken yapay zeka platformu NisusAI, üretken yapay zeka teknolojisini her ölçekteki kurumlar için ulaşılabilir, anlaşılır ve kolaylıkla uygulanabilir kılmayı amaçlıyor.
2023 yılında kurulan girişimin ekibi, alanında uzman kişilerden oluşuyor. Ar-Ge süreçlerini Ulaş Yılmaz yürütürken, yazılım geliştirme sürecinin başında Furkan İnce yer alıyor. Kurucu ekibe daha sonra, stratejik büyümeden sorumlu Dilara İsmi katıldı. Çekirdek ekip 3 kurucu ortaktan oluşuyor, bunun yanı sıra her an desteğe hazır 4 kişilik bir ekip de bulunmakta. Girişim, küçük ama etkili bir ekip olarak yola devam etmek istediğini belirtiyor.
Geliştirme süreci
NisusAI'ın paylaştığı bilgilere göre; alfa sürüm altyapı geliştirmeleri yaklaşık 3 ay sürdü. Azure OpenAI tabanlı dil modelleri ve "Bring Your Own Key" prensibiyle kullanıcılarımızın Azure hesaplarına güvenle entegre oluyor. Girişimin yakın zamanlı hedefleri arasında Claude, Gemini ve çeşitli LLM’ler ile altyapı skalasını çeşitlendirmek var.
Alpha sürüm lansmanını geçtiğimiz hafta gerçekleştiren girişim, ürününü duyurur duyurmaz birçok firmanın ilgisiyle karşılaştığını belirtiyor. Firmaların bu teknolojiye ilgisi ve iş süreçlerine kolayca entegre etme isteği girişimin motivasyonunu artırıyor. Bu bağlamda girişim, büyümesini hızlandırmak için yatırımcı görüşmelerine de başladı.
Globalde son 6 ayda büyüyen oyuncular olsa da yerel pazarda henüz başarısını kanıtlamış bir rakibi bulunmadığını belirten NisusAI, bu durumun bu yeni pazara ilk girenlerden olduklarını gösterdiğini ifade ediyor.
Global pazardaki oyuncular arasında yer alan mindstudio.ai ve humanloop ise pazarın en önde gelenleri. Girişimin bu oyunculardan farklılaştığı en önemli nokta, Citizen Developer yaklaşımı ve Kaizen Felsefesini harmanlayarak her kitleye ve her ölçekte şirkete hitap etmeyi hedeflemesi. Bu bağlamda ortaya çıkan ürünün her bileşeni kolay, sade ve ölçeklenebilir oluyor. Ayrıca NisusAI ile ekip, üretken yapay zeka yaşam döngüsünün her noktasına hitap eden modüller ekleyerek uçtan uca bir çözüm sağlıyor. Dijital dönüşüm kökenli olan NisusAI geliştiricilerinin sahip olduğu bakış açısı sayesinde herhangi bir yeni nesil teknoloji ile çok kolay uyum sağlıyor ve hızlı entegre olacak çözümler üretebiliyor.
Girişim, henüz yatırım almadı ama görüşmelerinin sürdüğü melek yatırımcılar ve fonlar mevcut. Girişim, deneyimlerinden faydalanabilecekleri, idealist yatırımcılar ile devam etmeyi önceliklendiriyor.
Girişimin gelir modeli
Girişimin yıllık kullanıcı bazlı lisanslama üzerine kurulu bir gelir modeli bulunuyor. Çıkış fiyatının ise 3 bin dolar olması planlanıyor.
NisusAI, önümüzdeki 1 yıl içerisinde Türkiye pazarının önde gelen şirketleriyle başarı hikayeleri oluşturmak istiyor. Bunun yanı sıra yine kısa vadede platformunu Gemini, Claude ve yerel LLM entegrasyonlarıyla daha da geliştirmeyi hedefliyor.
Orta vadede ise sektör bazlı veri toplama ve yerel LLM geliştirmeleri yaparak, kullanıcılara daha spesifik ve etkili çözümler sunmak amaçlanıyor. Bununla birlikte, Türkiye'den çıkmış global bir marka olma hayalimizi de sürdüreceklerini belirten ekip, kodsuz üretken yapay zeka platformu denildiğinde akıllara Türkiye'nin gelmesini istediklerini dile getiriyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap