Google, müstehcen deepfake'leri arama sonuçlarında gizlemeyi kolaylaştırıyor

Google, müstehcen deepfake'lerin bulunmasını mümkün olduğunca zorlaştırmak amacıyla Arama için bazı güncellemeler yayınladı.
Google, müstehcen deepfake'leri arama sonuçlarında gizlemeyi kolaylaştırıyor

Google, müstehcen deepfake'lerin bulunmasını mümkün olduğunca zorlaştırmak amacıyla Arama için bazı güncellemeler yayınladı. Şirket bu hamlesiyle, gerçekçi görünen manipüle edilmiş görüntülere karşı uzun süredir devam eden mücadelesinin bir parçası olarak, insanların kendilerini içeren rıza dışı sahte görüntülerin Arama'dan kaldırılmasını kolaylaştırmaya başladı.

Google'ın politikaları kapsamında kullanıcılar, aslında bu tür görsellerin kaldırılmasını uzun süredir talep edebiliyorlardı. Yeni güncellemeyle ise bir kişinin kaldırma talebi kabul edildiğinde, bu kişiyle ilgili benzer aramalardaki tüm açık sonuçlar da filtrelenecek. Şirketin sistemleri, rahatsız edici görüntünün kopyalarını tarayacak ve bunları da kaldıracak. 

Buna ek olarak, Google sıralama sistemlerini de güncelledi. Bir kullanıcı özellikle bir kişinin adıyla müstehcen deepfake araması yaparsa, sonuçlar bunun yerine yüksek kaliteli, müstehcen olmayan içeriği gösterecek. Örneğin; o kişi hakkında haber makaleleri gibi bilgiler varsa, sonuçlar aranan içeriği değil, bunları içerecek.

Tüm bunlara rağmen Google, deepfake'leri sonuç sayfasından tamamen yok etmek için bir aktörün çıplak sahnesi gibi meşru içerik sonuçlarını silmek istemiyor. Şirket, meşru ve sahte müstehcen görüntüleri ayırma konusunda hala yapması gereken çok iş olduğunu kabul ediyor.

Bu şirket için hala devam eden bir çalışma olsa da Google'ın uyguladığı çözümlerden biri, Arama'da manipüle edilmiş görüntüler için yüksek miktarda kaldırma alan sitelerin rütbesini düşürmek. Bunun yüksek kaliteli bir site olmadığına dair oldukça güçlü bir işaret olduğunu belirten Google, bu yaklaşımın geçmişte diğer zararlı içerik türleri için de işe yaradığını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.