Femtech girişimi Flo Health, 200 milyon dolar yatırım alarak unicorn seviyesine ulaştı

Flo Health'in 200 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, General Atlantic tarafından yönetildi.
Femtech girişimi Flo Health, 200 milyon dolar yatırım alarak unicorn seviyesine ulaştı

Kadın sağlığına odaklanan Flo Health, 200 milyon dolar yatırım alarak unicorn seviyesine ulaştı. Şirketin C serisi yatırım turu, General Atlantic tarafından yönetildi. Yatırım turu sonrasında General Atlantic'ten Jessie Cai ve Tanzeen Syed'in Flo Health'in yönetim kurulunda yer alacağı belirtildi. 

Flo Health, yeni yatırımı kullanıcı tabanını genişletmek, Ar-Ge yatırımı yapmak, kullanıcıların veri gizliliğini artırmak ve stratejik satın almalar için kullanacağını açıkladı. 

Girişim, 2015 yılında iki kardeş Dmitry Gurski ve Yuri Gurski  tarafından kuruldu. Kadınların üreme sağlığına odaklanan bir mobil uygulama olan Flo, adet döngüsü takibi, doğurganlık ve hamilelik planlaması, menopoz gibi kadın sağlığına dair çeşitli konularda kişiselleştirilmiş bilgiler ve tahminler sunuyor.

Flo, kullanıcıların adet döngülerini ve ilgili semptomlarını kaydetmelerine olanak tanıyor. Bu sayede kullanıcılar, döngüleri hakkında daha fazla bilgi edinebiliyor ve gelecekteki döngülerini tahmin edebiliyor. Uygulama, kullanıcıların doğurganlık dönemlerini tahmin etmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca hamilelik sürecini izleme ve destekleme özellikleri sunuyor.

Flo, menopoz ve perimenopoz dönemlerinde olan kadınlar için de kişiselleştirilmiş rehberlik ve bilgi sağlıyor. Bu da kullanıcıların bu süreçteki semptomlarını anlamalarına ve yönetmelerine yardımcı oluyor.

Uygulama kullanıcıların kaydettiği verileri analiz ederek onlara kişiselleştirilmiş sağlık iç görüleri ve tavsiyeler sunuyor. Flo Health, kullanıcıların semptomlarını daha iyi anlamalarına ve sağlık durumları hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı oluyor.

Flo Health, hem ücretsiz hem de premium abonelik seçenekleri sunarak gelir elde ediyor. Premium abonelik, daha geniş özellikler ve kişiselleştirilmiş içerikler sunuyor. Uygulama özellikle, perimenopoz ve menopoz dönemindeki kadınlar ile mevcut kullanıcılarının partnerleri için yeni özellikler geliştirmeyi planlıyor. 

Son olarak yatırımın danışmanlığını GP Bullhound'ın üstlendiğini ve Eren Yağmurlu'nun projeyi kapatan üç yatırım bankacısından biri olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.