Moda teknolojilerine odaklanan Unspun, 32 milyon dolar yatırım aldı

Unspun, temelde üç boyutlu dokuma teknolojisi kullanarak giysi üretimi yapıyor.
Moda teknolojilerine odaklanan Unspun, 32 milyon dolar yatırım aldı

Moda teknolojileri alanında faaliyet gösteren Unspun, 32 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin B serisi yatırım turu, Data Collective Venture Capital (DCVC) tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turunda Lowercarbon Capital, E12, Decathlon ve SOSV yer aldı.

Unspun, yeni yatırımı üç boyutlu dokuma teknolojisini geliştirmek, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki operasyonları genişletmek için kullanacağını açıkladı. DCVC'den Milo Werner'ın bu yatırım turu sonrasında şirketin Unspun’un Yönetim Kurulu’na katılacağı belirtildi. 

2017 yılında Elizabeth Esponnette, Kevin Martin ve Walden Lam tarafından kurulan şirket, temelde üç boyutlu dokuma teknolojisi kullanarak giysi üretimi yapıyor. Özellikle sürdürülebilir, düşük atıklı, talebe dayalı ve yerel üretim çözümleri sunarak geleneksel tekstil üretim yöntemlerine yenilikçi alternatifler geliştiriyor.

Şirketin ana ürünü Vega adlı platform, binlerce ipliği üç boyutlu dokuma yöntemiyle hızla ve verimli bir şekilde giysilere dönüştürme yeteneğine sahip. Platform, geleneksel tekstil üretim yöntemlerine göre çok daha az atık üretiyor. İpliklerin doğrudan nihai ürüne dönüştürülmesi, malzeme israfını önemli ölçüde azaltıyor.

Unspun, giysileri hızlı bir şekilde üretebildiğinden, şirketler stokta büyük miktarlarda ürün tutmak zorunda kalmadan talep üzerine üretim yapmasını sağlıyor. Bu durum, fazla üretim riskini azaltarak tüketici taleplerine daha hızlı yanıt verilmesine neden oluyor. Öte yandan Unspun, Walmart gibi perakendecilerle uzun vadeli iş birlikleri kurmayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.