Google'ın Circle to Search özelliği masaüstü Chrome ve Chromebook’lara geliyor

Google'ın bu yeni entegrasyonu, görsel aramaları daha erişilebilir ve kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlıyor.
Google'ın Circle to Search özelliği masaüstü Chrome ve Chromebook’lara geliyor

Google'ın Circle to Search özelliği iPhone'larda kullanılabilir hale geldiğini sizlere geçen mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Şimdi ise bu özellik, Chrome adres çubuğuna entegre edildi. Kullanıcılar, adres çubuğundaki Google Lens simgesine tıklayarak söz konusu özelliği etkinleştirebilecekler.

Circle to Search özelliği, kullanıcının ekran üzerindeki herhangi bir öğeyi seçmesini sağlayan bir büyüteç simgesi sunarak sonuçları anında bir yan panelde görüntülüyor.

Chromebook kullanıcıları, adres çubuğundaki yeni Google Lens simgesine tıkladıklarında, ekranlarında arama yapmak istedikleri alanı seçmeleri isteniyor. Bu işlem sırasında imleç, bir büyüteç şeklini alacak ve seçilen alan hakkında bilgiler, bir yan panelde sunuluyor.

Windows ve Mac kullanıcıları için, adres çubuğunda bir Google Lens simgesi bulunmuyor. Bunun yerine, Chrome menüsünden erişilebilen "Google Lens ile Ara" seçeneği mevcut. Bu seçeneği yan panel kısayollarına ekleyerek kalıcı erişim sağlamanın mümkün olduğu belirtiliyor.

Bu özellik, ChromeOS 127 beta ve Chrome 128 beta sürümlerinde aktif olarak test ediliyor. Google'ın bu yeni entegrasyonu, görsel aramaları daha erişilebilir ve kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlıyor.

Google Lens'in bu güncellemesi, kullanıcıların ekranlarındaki içerikleri hızlı bir şekilde aramasını sağlayarak, bilgiye ulaşımı kolaylaştırmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.