Gemini, yeni ince ayar özelliği ile yapay zeka üretimi görsellerde düzenleme seçeneği sunacak

Gemini'ın ince ayar özelliği, iki düzenleme yöntemiyle sınırlı kapsamda değişiklik ihtiyacını karşılayacak.
Gemini, yeni ince ayar özelliği ile yapay zeka üretimi görsellerde düzenleme seçeneği sunacak

Yapay zeka üretimi görsellerde ondan fazla parmağı olan insan suretlerine ya da şekil bozukluğu içeren simalara alışsak da yapay zeka şirketleri daha gerçeğe yakın görseller oluşturulması için modellerini geliştirmeye devam ediyor. Google Gemini ise bu sorunu aşmak için yeni bir ince ayar özelliği üzerinde çalışıyor. İlk olarak Android Authority tarafından bitmemiş bir kod üzerinde farkedilen özellik, kullanıcıların yapay zeka tarafından oluşturulan görüntülerinde ayrıntılı düzenlemeler yapmalarını sağlayacak. 

Şu an için Gemini'ın metinden görüntüye araçları, görüntüyü oluşturduktan sonra düzenleme seçeneği sunmuyor. Bunun yerine, kullanıcılar, yeni istemler aracılığıyla yeni görseller oluşturarak konuyu çözmeye çalışıyor. Detaylardaki küçük hataların bu yolla çözülmeye çalışılmasının pek de verimli olmadığını belirtelim. Gemini'ın ince ayar özelliği ise iki düzenleme yöntemiyle sınırlı kapsamda değişiklik ihtiyacını karşılayacak.

Bunlardan ilki; seçenek, kullanıcıların yapay zeka tarafından oluşturulan bir görüntü hakkında bir istem göndermelerini sağlıyor. Böylece kullanıcılar görsel genelini değiştirmek yerine yalnızca bir özellikte değişiklik yapma talebinde bulunabiliyor. Örneğin oluşturulan bir görüntüdeki objeleri koruyarak arka planının değiştirilmesini isteyebilirsiniz.

Kodda yer alan ikinci yöntem ise Circle to search özelliğini andıran daha interaktif bir yaklaşım. Kullanıcılar parmaklarını ya da kalemlerini kullanarak görüntünün değiştirmek istedikleri kısmını daire içine alabilirlecek. Alanın seçilmesinin ardından kullanıcılar, istenen değişiklikleri tanımlayabilecek. Böylece Gemini talimatların yalnızca daire içine alınan bölümle ilgili olduğunu anlayacak. 

Aslına bakarsanız, DALL-E entegrasyonuna sahip ChatGPT'nin yanı sıra Ideogram.ai ve Adobe Firefly gibi birçok yapay zeka görüntü oluşturucu benzer özellikler sunuyor. Google'ın bu ince ayar araçlarını dahil etme planı ise Gemini için teknik bir sıçrama anlamını taşıyor. Özelliğin kullanıcılarla ne zaman buluşacağı ise henüz bilinmiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.