Google, Android için iki yeni cihazlar arası hizmet özelliğini tanıttı

Call casting ve Internet sharing adlı cihazlar arası hizmet özellikleri, cihazlar arasında daha kolay bağlantı kurmayı ve çağrıları taşımayı mümkün kılıyor.
Google, Android için iki yeni cihazlar arası hizmet özelliğini tanıttı

Google, Android kullanıcıları için iki yeni özellik tanıttı. Call casting ve Internet sharing adlı cihazlar arası hizmet özellikleri, cihazlar arasında daha kolay bağlantı kurmayı ve çağrıları taşımayı mümkün kılıyor. Aslında Google, bu iki özelliği mayıs ayında duyurmuştu. Şimdi ise söz konusu özellikler Android cihazlarda kullanılabilir hale geldi.

Google'un sunduğu ilk özellik Call Casting. Bu yeni özellik, kullanıcıların Google Hesaplarına bağlı cihazlar arasında video çağrılarını taşımasına olanak tanıyor. Şu anda sadece Google Meet için geçerli olan bu özellik sayesinde, kullanıcı telefonundaki bir video çağrısını tabletine veya masaüstü tarayıcısına aktarabiliyor. Kullanıcılar, Call Casting özelliğini kullanarak video çağrılarını kolayca başka bir cihaza taşıyabilecekler.

Internet sharing cihazlar arası hizmet özelliklerinden bir diğeri. Bu özellik de Google Hesabı’na giriş yapmış kullanıcının Android cihazlar ve Chromebooks arasında internet bağlantısını otomatik olarak paylaşmasına olanak tanıyor. Kullanıcıların bu özellikten yararlanması için Bluetooth ve cihaz konumunun açık olması gerekiyor. Ancak, Samsung cihazlar bu özelliği desteklemiyor ve bunun yerine otomatik hotspot özelliğini kullanabiliyorlar.

Bu yeni özellikler, şu anda Google Play hizmetlerinin 24.28.34 sürümünü çalıştıran Android cihazlarda beta olarak kullanılabiliyor. Android 11 ve üzeri sürümlerle uyumlu olduğunu söyleyebiliriz. Google’ın bu hamlesi, kullanıcıların cihazlar arasında daha sorunsuz ve entegre bir deneyim yaşamalarını hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.