Apple, reklam destekli TV+ planı üzerinde çalışıyor

Apple, reklam takibi seçeneklerini görüşmek üzere İngiltere'deki büyük bir reyting kuruluşuyla toplantılar düzenledi.
Apple, reklam destekli TV+ planı üzerinde çalışıyor

Son dönemde dijital yayın platformları arasında adeta bir furya haline dönüşen reklam destekli planlara, şimdi Apple da bir yenisini ekliyor. Yılın başlarında bir dizi reklam yöneticisini işe alan Apple, yaklaşan reklam destekli Apple TV+ planının işaretlerini göstermeye devam ediyor.

The Telegraph'ın haberine göre Apple, reklam takibi seçeneklerini görüşmek üzere İngiltere'deki büyük bir reyting kuruluşuyla toplantılar düzenledi. Apple'ın, reklam için gerekli ek veri toplama konusunu görüşmek üzere Broadcaster’s Audience Research Board (BARB) ile görüşmek üzere yöneticilerini gönderdiği bildirildi. İngiltere'de büyük bir reyting kuruluşu olan BARB, izleyicilerin Apple TV+ içeriklerini izlemek için ne kadar zaman harcadıklarını zaten takip ediyor. Netflix, Disney ve Amazon gibi şirketler halihazırda BARB ile çalışıyor. 

Apple TV+ 2019 'da reklamsız olarak ayda 4,99 dolara piyasaya sürüldü. Bununla birlikte, hizmette zaman içinde fiyat artışları yaşandı. Apple TV+, 2022'nin sonlarında aylık 6,99 dolar ve 2023'ün sonlarında ise aylık 9,99 dolar olarak ücretlendirilmeye başlandı. Eğer Apple söylentilerdeki gibi reklam destekli bir plan sunacak olursa, muhtemelen 2019'daki 4,99 dolarlık fiyatına yakın bir fiyatla ücretlendirilecek.

Reklam destekli yayın hizmetleri son yıllarda popüler bir trend haline geldi. Netflix ve Disney+, 2022'de yayın hizmetlerinin reklam destekli katmanlarını başlattı. Amazon Prime Video da kısa bir süre önce varsayılan olarak reklam destekli hale geldi ve bu gelişme, Prime üyelerinin hizmetin reklamsız bir sürümü için ayda fazladan 2,99 dolar ödemesini gerektirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.