CrowdStrike, özür dilemek için 10 dolarlık Uber Eats hediye kartı veriyor

CrowdStrike'ın hatalı yazılım güncellemesi sonucu milyonlarca Windows cihazı etkilendi. Özür dilemek için Uber Eats hediye kartı sunulan CrowdStrike, kartların dolandırıcılık riski nedeniyle geçersiz olduğunu doğruladı.
CrowdStrike, özür dilemek için 10 dolarlık Uber Eats hediye kartı veriyor

CrowdStrike isimli antivirüs yazılımı nedeniyle Windows yüklü bilgisayarların kapandığını ve bu nedenle dünya genelinde internet erişimi problemlerinin yaşandığını sizlere aktarmıştık. CrowdStrike'ın yaşadığı teknik sorunlar, dünya çapında birçok bilgisayar sistemini etkiledi ve bankalar, hastaneler, havayolları gibi kritik sektörlerde aksamalara neden oldu. Yaşanan büyük kesintileri tetikleyen CrowdStrike'ın hatalı yazılım güncellemesinden, tahminen 8,5 milyon Windows cihazının etkilendiği açıklandı

Hediye kartları dolandırıcılık riski nedeniyle geçersiz sayıldı

Şimdi konuyla ilgili yeni ve komik bir gelişme daha yaşandı. CrowdStrike, geçen hafta yaşadığı büyük sistem kesintisinin ardından özür dilemek amacıyla ekip üyelerine ve ortaklarına 10 dolar değerinde Uber Eats hediye kartları sundu. Ancak bu kartlar dolandırıcılık riski nedeniyle geçersiz sayıldı. Şirket, yaşanan aksaklıkların ardından özür dilemek ve teşekkür etmek amacıyla bu hediye kartlarını dağıttı.

Fakat bazı kullanıcılar, hediye kartlarını Uber Eats'te kullanmaya çalıştıklarında, kartların geçersiz olduğunu belirten bir ekranla karşılaştı. Uber, kartların olağan dışı kullanım oranları nedeniyle dolandırıcılık riski taşıdığına karar vererek kartları geçersiz kıldı. 

CrowdStrike, hediye kartlarının sadece ekip üyelerine ve ortaklara gönderildiğini, müşterilere gönderilmediğini ve Uber’in bu kartları dolandırıcılık riski nedeniyle iptal ettiğini doğruladı.

Öte yandan şirket, kesintinin bir yazılım güncellemesindeki hatadan kaynaklandığını ve bu hatanın Windows bilgisayarlarda sürekli yeniden başlama sorununa yol açtığını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.