Uydu geliştiren Astranis, 200 milyon dolar yatırım aldı

Astranis'in 200 milyon dolarlık D serisi yatırım turu, Andreessen Horowitz ve Bam Elevate'in ortak liderliğinde gerçekleşti.
Uydu geliştiren Astranis, 200 milyon dolar yatırım aldı

Uzay teknolojilerine odaklanan bir girişim olan Astranis, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Astranis tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, D serisi yatırım turunda 200 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldı. Astranis'in 200 milyon dolarlık D serisi yatırım turu, Andreessen Horowitz ve Bam Elevate'in ortak liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Andreessen Horowitz ve Bam Elevate haricinde ise Baillie Gifford, BlackRock ve Fidelity de katıldı. Hatırlatmak gerekirse Astranis, en son 2021 yılının Nisan ayında 250 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 200 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Astranis girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 750 milyon doları aştı. 

2015 yılında John Gedmark ve Ryan McLinko tarafından San Francisco'da kurulan Astranis, uydular geliştiriyor. MicroGEO isimli ilk nesil uydularını yörüngeye de gönderen Astranis, uyduların sağladığı iletişim kapasitesini ise ABD, Filipinler ve Meksika'daki yerel telekom şirketlerine satıyor. 

Astranis, Omega isimli yeni nesil uydusunu ise geçtiğimiz Nisan ayında tanıttı. Küçük boyutlarına rağmen 5 kat daha fazla bant genişliği sağlayacak olan Omega uydusu, 2026 yılında yörüngeye yerleştirilecek. Karşılaştırmak gerekirse Omega uydularının boyutları ortalama bir bulaşık makinesi kadar olacak. Omega uydularının 10 yıllık bir kullanım süresi sunacaklarını da ekleyelim.

Şirket, 2025 yılı sonuna kadar toplamda 24 adet uydunun üretimini tamamlamayı ve 2030 yılına kadar ise 100'den fazla uydunun aktif olarak çalışmasını hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.