Tesla'nın insansı robotu Optimus, gelecek yıl fabrikalarda kullanılacak

Elon Musk, Optimus'un seri üretime geçmesini ve her bir robotun 20 bin dolardan daha ucuza mal olmasını hedefliyor.
Tesla'nın insansı robotu Optimus, gelecek yıl fabrikalarda kullanılacak

Tesla'nın Optimus adını taşıyan insansı robotuyla ilgili güncellemeleri paylaştığını daha önce sizlere aktarmıştık. Şirket, robotun nesneleri otomatik olarak sıralama yeteneğini sergileyen bir video sunmuştu. Tesla, bu konuyla ilgili yeniden gündeme geldi. 

Şirketin kurucusu ve CEO'su Elon Musk, şirketin insansı robotu Optimus'un gelecek yıl fabrikalarda kullanılmaya başlanacağını ve 2026'da satışa sunulabileceğini duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse Optimus; yaklaşık 1,7 metre boyunda ve 56 kilogram ağırlığında. Bu insansı robot; sıkıcı, tekrarlayıcı ve tehlikeli işleri yapması için tasarlandı. İsmini ise Transformers filmindeki Optimus Prime karakterinden alıyor. 2021'deki bir etkinlikte, "Tesla Bot" adıyla tanıtılan robotun tanıtımında bir aktörün dans ettiği gösterilerle dikkat çekmişti.

Musk, Optimus'un seri üretime geçmesini ve her bir robotun 20 bin dolardan daha ucuza mal olmasını hedefliyor. 2022'deki bir etkinlikte, robotun prototipi gösterilmiş ve robotun kutu taşıma, bitkileri sulama gibi işlerde kullanıldığı bir video paylaşılmıştı.

Elon Musk, geçmişte birçok projede iddialı tarihler vermişti, ancak bu projeler genellikle gecikmişti. 2019'da Tesla'nın 2020'de kendi kendine giden taksilere sahip olacağını söylemişti. Ancak bu gerçekleşmedi. Bu nedenle, Optimus'un planlanan tarihlerde piyasaya çıkıp çıkmayacağı belirsizliğini koruyor.

Öte yandan Optimus'un geliştirilmesinin hem robot üreticileri hem de üretim esnasında robot kullanan şirketler için ekonomik fırsatlar doğurabileceğini söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.