Avukatlar için yapay zeka asistanı sunan Harvey, 100 milyon dolar yatırım aldı

Harvey tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. 100 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, Google’ın yatırım kolu olan Google Ventures'ın liderliğinde gerçekleşti.
Avukatlar için yapay zeka asistanı sunan Harvey, 100 milyon dolar yatırım aldı

Hukuk odaklı yapay zeka girişimi Harvey'nin Sequoia Capital liderliğinde 21 milyon dolar yatırım aldığını 2023 yılının Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Avukatlar için yapay zeka destekli bir asistan yazılımı sunan Harvey, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Harvey tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. 100 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, Google’ın yatırım kolu olan Google Ventures'ın liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise OpenAI, Kleiner Perkins, Sequoia Capital, Elad Gil, SV Angel ve melek yatırımcılar yer alıyor. Odağına yapay zekayı alan bir şirket olarak karşımıza çıkan Harvey'in, aynı turda bu alandaki lider firmalar konumunda yer alan Google ve OpenAI'dan yatırım alması oldukça önemli. 

Harvey, en son geçtiğimiz Aralık ayında 80 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 206 milyon dolara ulaştı. Harvey girişiminin değerlemesi ise 1,5 milyar dolar seviyesinde.

Harvey tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım, şirketin ekibini büyütmek, hizmetlerini yeni ülkelerde kullanıma sunmak ve yapay zeka modelleri geliştirmek için kullanılacak.

2022 eski DeepMind araştırmacısı Gabriel Pereyra ve avukat Winston Weinberg tarafından kurulan Harvey, avukatlar için yapay zeka destekli çözümler sunuyor. Harvey tarafından sunulan bir yapay zeka çözümü, duruşma tutanaklarından önemli bilgileri otomatik olarak çıkarabiliyor.

Asistan olarak adlandırılan bir başka araç ise hukuk ekiplerinin ilk taslaklarını oluşturarak müvekkillerinin hukuki sorularını daha hızlı yanıtlamasına yardımcı oluyor. Son olarak Harvey'nin çözümlerinin gücünü OpenAI'dan aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.