Clio, 3 milyar dolar değerleme üzerinden 900 milyon dolar yatırım aldı

Clio tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, F serisi yatırım turunda 900 milyon dolar yatırım aldı. 900 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Clio'nun değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı.
Clio, 3 milyar dolar değerleme üzerinden 900 milyon dolar yatırım aldı

Odağına hukuk teknolojilerini ve firmalarını alan bir girişim olarak karşımıza çıkan Clio, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Clio tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, F serisi yatırım turunda 900 milyon dolar yatırım aldı. 900 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Clio'nun değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı.

Clio'nun 900 milyon dolarlık F serisi yatırım turu, New Enterprise Associates (NEA) liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise Goldman Sachs Asset Management, Sixth Street Growth, CapitalG, Tidemark, TCV, JMI Equity, OMERS ve T. Rowe Price tarafından yönetilen fonlar yer alıyor.

Clio, en son 2021 yılının Nisan ayında 110 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 900 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Clio girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 1,3 milyar dolar barajını aştı. Clio tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin yapay zeka odağındaki çalışmalarını hızlandırması ve yeni pazarlara açılması için kullanılacak. Hatırlatmak gerekirse Clio, şu an 130'dan fazla ülkede 150 binden fazla kullanıcıya hizmet veriyor.

2008 yılında Jack Newton tarafından Kanada'da kurulan Clio, hukuk teknolojileri odağında çözümlere sahip. Hukuk sektörünün ihtiyaçları için tasarlanan bulut tabanlı çözümler geliştiren Clio'nun sunduğu özellikler arasında müvekkil alımı, vaka yönetimi, belge yönetimi ve yasal ödemeler yer alıyor. 250'den fazla hukuk teknolojisi çözümü ile entegre bir şekilde çalışabilen Clio, aldığı yatırım ile birlikte önümüzdeki süreçte platformuna yeni yapay zeka özellikleri ve yasal ödeme hizmetleri de ekleyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.