Ödeme çözümleri sunan Coast, 40 milyon dolar yatırım aldı

Coast'un 40 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, ICONIQ Growth liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise Thomvest, Accel, Insight Partners, Vesey Ventures ve Avid Ventures yer alıyor.
Ödeme çözümleri sunan Coast, 40 milyon dolar yatırım aldı

Şirketlerin filo giderlerini yönetmeleri için finansal çözümler sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Coast, yatırım aldığını duyurdu. Coast tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldı. 

Coast'un 40 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, ICONIQ Growth liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, ICONIQ Growth haricinde ise Thomvest ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Accel, Insight Partners, Vesey Ventures, Avid Ventures da katıldı.

Gerçekleşen yatırımın ardından ICONIQ Growth General Partner'ı Yoonkee Sull, şirketin yönetim kuruluna katıldı. Hatırlatmak gerekirse Coast, en son geçtiğimiz Mart ayında 25 milyon dolar yatırım almıştı. Aradan geçen 4 ayın ardından yeni yatırımını duyuran Coast'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 100 milyon doları aşmış durumda. 

Coast tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin sunduğu finansal çözümleri geliştirmek ve yeni entegrasyonlar sağlaması için kullanılacak. Şu an 65 kişilik bir ekibe sahip olan Coast, yıl sonuna kadar çalışan sayısını 85'e çıkarmayı da hedefliyor.

2020 yılında Daniel Simon tarafından New York'ta kurulan Coast, araç filolarına sahip olan şirketlerin giderlerinin kolay bir şekilde yönetilmesine odaklanıyor. Filo sahibi şirketler için bir finans platformu geliştiren Coast, platformu üzerinden B2B kart ödemeleri için altyapı çözümleri sunuyor.

Coast Kurucusu ve CEO'su Daniel Simon tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, son 18 ayda gelirlerini 10 kat artırdı. Şu an için sadece ABD'de hizmet veren Coast'un 1000'den fazla müşterisi bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.