BtcTurk'ün yeni CEO'su, şirketin kurucusu Kerem Tibuk oldu

BtcTurk'te koltuk devri yaşandı. Özgür Güneri yedi yıl süren yönetimden sonra istifa etti ve yerine şirketin kurucusu Kerem Tibuk geldi.
BtcTurk'ün yeni CEO'su, şirketin kurucusu Kerem Tibuk oldu

Türkiye'nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk'te koltuk devri yaşandı. Özgür Güneri yedi yıl süren yönetimden sonra istifa etti ve yerine şirketin kurucusu Kerem Tibuk geldi. BtcTurk’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Tibuk, Özgür Güneri’nin artık şirketin CEO’su olmayacağını ancak yönetim kurulu üyesi olarak görevini sürdüreceğini aktardı.

Kerem Tibuk'un paylaştığı bir başka detay ise bu durumun geçici olduğu. Zira Tibuk, CEO’luk görevini üstleneceğini ancak bu durumun daha sonra değişebileceğini ifade etti. Ayrıca BtcTurk’ün Latin Amerika, Afrika ve Asya-Pasifik’te kriptoyla ilgilenen ülkeleri hedef alabilecek global bir kripto para borsası başlatmayı planladığını da sözlerine ekledi.

Özgür Güneri ise daha çok yurt dışı iş birlikleri ve küresel çaptaki konularla ilgileneceğini açıkladı.

Söz konusu değişimin geçtiğimiz ay yaşanan siber saldırı ile ilgisi olmadığı açıklandı.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz haziran ayında BtcTurk, siber saldırıya maruz kaldığını duyurmuştu. Şirket, saldırının sıcak cüzdanlarda tutulan 10 farklı kripto paranın bakiyelerini etkilediğini belirtmiş ve şöyle bir açıklama yapmıştı: "Ekiplerimiz, 22 Haziran 2024 tarihinde platformumuzdan kontrol dışı çekimlere neden olan bir siber saldırı tespit etmiştir. Bu saldırı sadece 10 kripto paranın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmını etkilemiş olup, varlıklarımızın büyük bir kısmı soğuk cüzdanlarımızda güvendedir."

Akabinde kriptopara yatırma/çekme işlemleri yaşanan siber saldırı nedeniyle tedbir amaçlı geçici olarak durdurulmuştu ve daha sonra gerekli güncellemelerle platform yeniden eski haline dönmüştü.

Bugünden bağımsız ama dilerseniz 11 yıl önceye gidelim:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.